BIG DATA systemen bieden oplossing

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 20 maart 2017
BIG DATA systemen bieden oplossing

In een wereld waar steeds meer informatie aanwezig is, hebben gewone managementsystemen vaak niet de capaciteiten om alles te verwerken. Big data systemen bieden echter een oplossing voor het managen van massieve hoeveelheden informatie in de vorm van bestanden, foto’s, video’s, enzovoort, dankzij hun grotere opslag -en verwerkingsvermogen. Wat het precies is en hoe het bedrijfsleven er dankzij de hulp van een ICT-bedrijf eenvoudiger door wordt, wordt hier uitgebreid uitgelegd.

De vijf V’s

In de markt worden meestal de grote V’s gebruik om Big Data te beschrijven: volume, velocity, variation, variety, value en visibility. Dit zijn de kwaliteiten die de Big Data kenmerken, en maken het voordelig voor het bedrijfsleven.

De voordelen van een Big Data-systeem

Big Data systemen zijn systemen die grote hoeveelheden informatie kunnen verwerken, waarbij aandacht wordt besteed aan alle bovenstaande kwaliteiten en eigenschappen. Eigenlijk is ieder Big Data systeem een soort productiesysteem, aangezien het op zoek gaat naar nieuwe data en deze opslaat. Langs de andere kant is een dergelijk systeem ook een BI-systeem (BI=Business Intelligence) omdat die nieuwe data bedoeld is voor analyse, en niet zozeer voor het ondersteuning van bepaalde bedrijfsprocessen. In die zin is een Big Data systeem een combinatie van de kwaliteiten van zowel een productie -als een BI-systeem.

Het ondersteunen van business processen

De term ‘nieuwe data’ slaat op het feit dat de informatie nog niet binnen het bedrijf werd vermeld of opgeslagen, en vaak gaat het dan ook om een nieuw type data. Zo verzamelt het Big Data-systeem van bijvoorbeeld een retailer data uit een camera systeem om te weten te komen welke klanten door de winkel lopen, en hoe ze dat doen.

Een multinational kan met Big Data ook bijvoorbeeld ongestructureerde informatie verzamelen uit de sociale media, met als doel te weten te komen wat de reacties van klanten en consumenten zijn op hun merk, product of dienst. Nieuwe data wordt normaal gezien ingevoerd in productiesystemen, en daarin wordt deze data ook verwerkt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een grootboek, een claim-verwerkend systeem of cash management. Dergelijke systemen zijn echter bedoeld voor de ondersteuning van business processen, en niet voor analyse.

Big Data systemen: hybride systemen die het beste van twee werelden bieden

Ontwikkelaars van productiesystemen richten zich nog veel bij de ontwikkeling van hun systemen op alleen de ondersteuning van het productie proces van een onderneming. Hierbij gaat men voorbij aan de mogelijkheden om Big Data in te zetten, bijvoorbeeld voor het maken van analyses. Big Data systemen zijn dus vernieuwend in die zin dat ze het beste van beide werelden – zowel de kwaliteiten van een BI-systeem als de eigenschappen van een productiesysteem – combineren, wat het voor ondernemingen een multifunctionele oplossing maakt. Op die manier kunnen enorme hoeveelheden data verzameld worden, die speciaal geschikt is voor de vereiste vorm van analyse. Met de opkomst van Internet of Things, waardoor objecten informatie naar elkaar kunnen sturen, zorgt ervoor dat er nog meer nuttige informatie beschikbaar is waar je iets mee kunt.

Big Data voor jou organisatie

Wil je weten of het ook binnen jouw organisatie interessant is ga dan het gesprek aan met een ICT-bedrijf dat je hier bij kan helpen. Zorg ervoor dat je weet welke informatie je zou willen meten. Denk hierbij aan informatie over klanten (extern of intern), of de hoe aanwezige hardware presteert en hoe vaak deze errors hebben. De voordelen kunnen voor elke onderneming heel wat bieden, en beroep doen op dergelijke systemen betekent dan ook een meerwaarde. Plaats jouw vraagstuk hier op VindICT bedrijf.nl en wij zorgen ervoor dat er een ICT-bedrijf met kennis van Big Data contact opneemt voor een kennismaking of direct een offerte aanlevert.

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

Het onafhankelijke platform VindICTbedrijf.nl blijkt voor ons zeer succesvol om zo aan goed gekwalificeerde leads te komen.

DataByte

  • Peter Bijker
  • Commercieel directeur

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
670
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten