Vraag gratis 3 offertes aan
bij de beste ICT-bedrijven

Zakelijk

Bespaar op je ICT-kosten
Ontvang maximaal 3 offertes

Particulier

Voor al je computerproblemen een expert in de buurt
Binnen 24 uur geholpen

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Gratis - Vrijblijvend

Op zoek naar een ICT-bedrijf gespecialiseerd in Bouw?

Bouw draait op informatie

Informatie speelt een grote rol bij de productie in de bouw- en installatiebranche. Met behulp van ICT is snel betrouwbare managementinformatie beschikbaar waarmee de processen kunnen beheerst en bijgestuurd. In de bouw houden aannemers, afbouw- en onderhoudsbedrijven, installateurs, schilders, sloopbedrijven, bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw zich bezig met de productie van woningen, kantoren en andere bouwwerken. De bouwsector is gereguleerd met strenge milieu-eisen; men moet bij controles aan kunnen tonen dat het bouwbedrijf zich houdt aan de regels op het gebied van bouwafval en emissies. Daarnaast is het zaak de faalkosten te beperken en efficiënt gebruik te maken van grond, grondstoffen en energie.

3D ontwerpen en printen als grote ontwikkeling in de bouw

De meeste architecten maken hun technische bouwtekeningen met Computer-aided design (CAD) programma’s zoals Autocad, waarmee ook 3D-modellen te maken zijn. AutoCAD is relatief duur ten opzichte van vergelijkbare software, maar door de open source architectuur is het mogelijk het programma geheel aan te passen aan de behoeften van de gebruikers. In de bouwkunde en installatietechniek is het meest geavanceerde systeem het zogenaamde BIM: Building Information Model of bouwwerkinformatiemodel. Hierin wordt aan 3D-objecten ook andere gegevens gekoppeld, zoals schema’s, foto’s en scans van handgeschreven aantekeningen. Tegenwoordig worden steeds meer grote bouwonderdelen geprint met 3D printers. Hierdoor kan iedereen zijn droomhuis ontwerpen en precies naar wens laten maken waardoor het echt gepersonaliseerd is.

ICT als steunpilaar van de bouwsector

ICT ondersteunt niet alleen bij aan de bouw- en installatieprocessen, maar kan ook bijdragen aan een goed werkende administratie. Real time informatie van en naar de werkplaats rondom capaciteits- en grondstoffenplanning is daarbij een belangrijke ontwikkeling. Het opslaan van gegevens in ‘the Cloud’ biedt bouwondernemingen de mogelijkheid om (delen van de) automatisering uit te besteden. Diensten, gegevensbeheer en capaciteit zijn tijds- en plaatsonafhankelijk via het internet te benaderen. Uiteraard is het wel noodzakelijk om ICT-risico’s in te perken met een goede beveiliging, een backup en uitwijk-procedure. Met de afhankelijkheid van deze complexe systemen is het zaak om met een betrouwbaar ICT-bedrijf te werken dat zorgt voor een passende inrichting en beveiliging.

En hoe regel je dat?

Je zoekt een ICT-bedrijf dat je bouwbedrijf kan helpen bij het inregelen van de ICT. Maar hoe kies je uit de meer dan 60.000 ICT-bedrijven die Nederland rijk is? Via VindICTbedrijf.nl kan je in contact komen met een betrouwbaar ICT-bedrijf dat jou ontzorgt. Op deze matchmakingsite kan je een opdracht plaatsen, waarna je aan specialistische ICT-bedrijven wordt gekoppeld die voldoen aan de zoekcriteria en met de beste klantbeoordelingen. VindICTbedrijf.nl is de makkelijkste weg naar een betrouwbaar ICT-bedrijf voor de bouw.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl had ik veel eerder tegen moeten komen, handige tool die Livable BV inmiddels geholpen heeft aan een ICT-bedrijf met wie ik prettig samenwerk.

Livable BV

  • Maurice van Gemerden
  • Co-owner

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.