Vraag gratis 3 offertes aan
bij de beste ICT-bedrijven

Zakelijk

Bespaar op je ICT-kosten
Ontvang maximaal 3 offertes

Particulier

Voor al je computerproblemen een expert in de buurt
Binnen 24 uur geholpen

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Gratis - Vrijblijvend

Op zoek naar een ICT-bedrijf gespecialiseerd in de Chemische Industrie?

ICT cruciale rol in de proces- en maakindustrie

ICT speelt een belangrijke rol in de productie en verwerking van materiële goederen of artikelen: de Chemische industrie is in grote mate gemechaniseerd en geautomatiseerd. Grootschalige en specialistische productieprocessen veranderen grondstoffen in materialen, voorwerpen en voedingsmiddelen. Zowel in de procesindustrie als in de maakindustrie staan fabrieken en ondernemingen voor de uitdaging om door innovatie en het gebruik van techniek te concurreren met lagelonenlanden. Hiervoor moeten de bedrijven efficiënt gebruik maken van grond, grondstoffen en energie. ICT maakt het voor fabrieken mogelijk om productieprocessen te monitoren en bij te sturen met real-time informatie.

Data helpt processen beheersen in de procesindustrie

Of het nu gaat om de chemische industrie, de papierindustrie of de basismetaalindustrie, in de procesindustrie moet voldaan worden aan strenge veiligheids- en milieu-eisen. De productie van materialen wordt nauwlettend gemonitord en beheerst, en hiervoor is informatie uit de systemen nodig. Vaak bestaat er een koppeling tussen de productiesystemen en de kantoorautomatisering, waardoor fabrieken real-time informatie hebben van hun productieprocessen. Deze data kunnen zij gebruiken om de productieprocessen te meten, te analyseren en te verbeteren. Maar door deze koppeling zijn fabrieken ook kwetsbaarder geworden voor chantage met hacken. De beveiliging van de ICT-systemen is dan ook cruciaal voor het voortbestaan van fabrieken in de procesindustrie.

 

Kosten te besparen in de maakindustrie met ICT

De maakindustrie is een brede sector die zich bezig houdt de productie van discrete producten zoals voorwerpen, verpakte materialen, voedingsmiddelen, etc. Met behulp van geautomatiseerde processen zetten fabrieken op grote schaal grondstoffen om in eindproducten. De productieprocessen worden vaak met hulp van ICT gemonitord en aangestuurd. Op de achtergrond verzorgt Enterprise Resource Planning (ERP) software de orderverwerking, voorraadbeheer, certificeringsprocessen en de productieplanning. Daarnaast wordt ook in de fabrieken steeds meer mobiel gewerkt met apps (het zogenaamde ‘smart engineering’) en alle relevante informatie wordt opgeslagen in ‘the Cloud’. Hiermee is meteen de Backup geregeld zodat er geen bedrijfskritische data verloren gaan wanneer zich een calamiteit voordoet. Informatie uit de systemen geeft een diepgaand inzicht in de bedrijfsprocessen en levert de fabriek belangrijke stuurinformatie op: ICT kan zo helpen om efficiënter om te gaan met resources en hierdoor kosten te besparen.

En hoe regel je dat?

Je zoekt een ICT-bedrijf dat kan helpen bij het inregelen en beheren van de ICT met kkennis en ervaring in de Chemische Industrie. Maar hoe kies je uit de meer dan 60.000 ICT-bedrijven die Nederland rijk is? Via VindICTbedrijf.nl kom je in contact betrouwbare ICT-bedrijven die jou kunnen ontzorgen. Op deze matchmakingsite kan je gratis en vrijblijvend een opdracht plaatsen, waarna je aan specialistische ICT-bedrijven wordt gekoppeld die voldoen aan je zoekcriteria en met de beste klantbeoordelingen. VindICTbedrijf.nl is de makkelijkste weg naar een betrouwbaar ICT-bedrijf voor de industriesector.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

Via VindICTbedrijf.nlhebben we een ICT-bedrijf gevonden met wie we aan het voorbereiden zijn op een migratie naar de Cloud.

Flatfield

  • Jeroen Verbeek
  • ICT coordinator

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.