Vraag gratis 3 offertes aan
bij de beste ICT-bedrijven

Zakelijk

Bespaar op je ICT-kosten
Ontvang maximaal 3 offertes

Particulier

Voor al je computerproblemen een expert in de buurt
Binnen 24 uur geholpen

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Gratis - Vrijblijvend

Op zoek naar een ICT-bedrijf gespecialiseerd in Gezondheids- en Welzijnszorg?

ICT in de Gezondheids- en welzijnszorg, een zorg?

Huisartsenpost, ziekenhuis, thuiszorgorganisatie of tandartspraktijk, alle zorginstellingen hebben te maken met beleidsmatige en technologische ontwikkelingen die om ICT-ondersteuning en aanvulling vragen. Omdat het informatie betreft over de fysieke of psychische gezondheid van een patiënt / cliënt, is de beveiliging van deze privacygevoelige informatie cruciaal. De media staat bol van verhalen over verloren USB-sticks, weggegooide computers, onbeveiligde verbindingen, slecht wachtwoordbeheer en andere gevallen waarin medische informatie op straat ligt. De meldplicht datalekken bepaalt dat organisaties met een ernstig datalek direct melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Soms moet ze ook de mensen informeren van wie de medische gegevens zijn gelekt. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn, dus een instelling in de Gezondheids- en welzijnszorg moet zorgen dat haar ICT goed op orde is.

EPD, een goed idee?

In een elektronisch patiëntendossier (EPD) zijn medische patiëntgegevens opgeslagen in een digitaal dossier, welke toegankelijk is gemaakt voor de geautoriseerde professionals die ermee werken. Het EPD kan helpen bij vlotte diagnosestelling of het voorkomen van problemen zoals bij contra-indicaties. Gegevens over iemands gezondheid zijn in de Wet bescherming persoonsgegevens als bijzondere persoonsgegevens opgenomen. Dit betekent dat zorgorganisaties deze gegevens alleen mogen gebruiken als aan bijzondere voorwaarden wordt voldaan. Er zijn risico’s op misbruik van medische informatie door bijvoorbeeld media of zorgverzekeraars. Het is dan ook belangrijk om een betrouwbare ICT-partner te hebben die zorgt voor een passende inrichting en beveiliging van de patiëntgegevens.

Domotica helpt zorgkosten beheersen

Domotica is de integratie van technologie en diensten die zorgt voor een betere kwaliteit van wonen en leven van patiënten / cliënten in de zorg. Met technologie op het lijf en in de verblijfsruimte wordt zorg op afstand geleverd. Hierdoor kunnen ouderen of chronisch zieken bijvoorbeeld thuis blijven wonen omdat hun gezondheid kan worden gemonitord en bijgestuurd. Domotica kan een gevoel van veiligheid creëren en zorgt voor een efficiënte inzet van personeel, waardoor de zorgkosten lager zijn. Maar als er sprake is van verstoringen of uitval van de techniek, kan dit ook risico’s met zich meebrengen omdat de organisatie zwaar op techniek leunt. Ook hier zijn beveiliging, privacyaspecten en de meldplicht datalekken aan de orde. Er is behoefte aan passende oplossingen van ervaren ICT-bedrijven die weten wat er speelt binnen dit vakgebied.

En hoe regel je dat?

Je zoekt een ICT-bedrijf die je zorgorganisatie kan helpen bij het inregelen van de ICT. Maar hoe kies je uit de meer dan 60.000 ICT-bedrijven die Nederland rijk is? Via VindICTbedrijf.nl kan je in contact komen met betrouwbare ICT-bedrijven die jou kan ontzorgen. Op deze matchmakingsite kan je een opdracht plaatsen, waarna je aan specialistische ICT-bedrijven wordt gekoppeld die voldoen aan de zoekcriteria en met de beste klantbeoordelingen. VindICTMatch.nl is de makkelijkste weg naar een betrouwbaar ICT-bedrijf in de zorg.

 

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl had ik veel eerder tegen moeten komen, handige tool die Livable BV inmiddels geholpen heeft aan een ICT-bedrijf met wie ik prettig samenwerk.

Livable BV

  • Maurice van Gemerden
  • Co-owner

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.