In de Nederlandse ministeries, agentschappen, provinciale en gemeentelijke besturen werken een kleine miljoen ambtenaren met een variëteit aan ICT-systemen. De media staat bol van verhalen over falende ICT-projecten bij de overheid, die qua duur, kwaliteit en kosten uit de hand lopen. De ontwikkeling en het beheer van de ICT-systemen vraagt om expertise, mede omdat de overheid met grote Security risico’s te maken heeft. Ambtenaren werken vaak met privacygevoelige informatie die onder de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vallen. Dit betekent dat de overheidsinstellingen en hun werknemers hier zorgvuldig mee moeten omgaan. Daarnaast moet er voor adequate beveiliging worden gezorgd. Binnen de overheid is een sterke behoefte aan grip op de ICT.
De rijksoverheidsdiensten en lokale besturen beschikken over grote hoeveelheden data. Deze Big Data kan bijvoorbeeld gebruikt worden om werkprocessen te optimaliseren, om zo burgers en bedrijven beter en sneller van dienst te zijn. Door het vergaren en koppelen van informatie wordt gedrag van burgers en bedrijven in kaart gebracht en kan de overheid voorspellingen doen over de wensen van haar klanten. Er worden nieuwe analysetechnologieën gebruikt zoals datamining, intelligence en profiling. Hierdoor kan de overheid een klantgericht proces inrichten waarmee de burgers en bedrijven optimaal bediend worden. De gegevens uit de systemen kunnen ook voor opsporing worden gebruikt; het is bijvoorbeeld bekend dat de Belastingdienst ‘Big Data-analyses’ gebruikt om frauderende burgers te betrappen. Om alle informatie te ontsluiten zijn flexibele ICT-systemen nodig die makkelijk bevraagd kunnen worden.
Ook binnen de overheid wordt steeds meer gewerkt in ‘the Cloud’, een online Backup dienst die de ambtenaren in staat stelt om belangrijke data altijd en overal kunnen bereiken via een internetverbinding. Het nieuwe werken is niet meer zo nieuw, en de technologie volgt de beleidsmatige ontwikkelingen. Zolang de ‘Cloud’ goed is ingericht en beveiligd, zorgt deze er ook voor dat er geen bedrijfskritische data verloren gaan wanneer zich een calamiteit voordoet. Het is dan ook belangrijk om met een betrouwbare ICT-bedrijf te werken dat zorgt voor een passende inrichting en Security van de systemen.
Je zoekt een ICT-bedrijf dat je overheidsinstelling kan helpen bij het inregelen van de ICT. Maar hoe kies je uit de meer dan 60.000 ICT-bedrijven die Nederland rijk is? Via VindICTbedrijf.nl kan je in contact komen met een betrouwbaar ICT-bedrijf dat ontzorgt. Op deze matchmakingsite kan je gratis en vrijblijvend een ICT-opdracht plaatsen, waarna je aan specialistische ICT-bedrijven wordt gekoppeld die voldoen aan de zoekcriteria en met de beste klantbeoordelingen. VindICTbedrijf.nl is de makkelijkste weg naar een betrouwbaar ICT-bedrijf voor de overheid.
Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.
Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.
Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.
Het lijkt er op dat onze site in privémodus of InPrivate wilt bezoeken. Helaas werkt dat in deze browser niet.
Je kunt een andere browser gebruiken, of je kunt deze modus uitschakelen en het nog een keer proberen.