Vraag gratis 3 offertes aan
bij de beste ICT-bedrijven

Zakelijk

Bespaar op je ICT-kosten
Ontvang maximaal 3 offertes

Particulier

Voor al je computerproblemen een expert in de buurt
Binnen 24 uur geholpen

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Gratis - Vrijblijvend

Op zoek naar een ICT-bedrijf gespecialiseerd in Transport en Logistiek?

Transport en logistiek, qua ICT uniek

Of je nu koerier bent, pakketbezorgdienst of verhuisbedrijf, nationaal of internationaal werkt, met fietsen, auto’s of vrachtwagens transporteert, alle wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners maken gebruik van ICT-oplossingen. Deze ondersteunen de processen en werknemers die ervoor zorgen dat de juiste goederen op de juiste tijd en plaats terechtkomen. Vanwege de economische omstandigheden zijn bedrijven in de Transport en Logistiek sector gedwongen om efficiënt te werken en risico’s af te dekken. De planningen moeten kloppen en de contacten met leveranciers en klanten beheerd en beheerst. Wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners dienen kwaliteit en veiligheid te combineren met een milieubewuste houding. Ze moeten voldoen aan de wettelijke eisen en de concurrentie is zwaar. De transportsector staat onder druk en ICT is er niet meer uit weg te denken.

Transport managementsysteem voor de automatisering van logistieke processen

Een transport management systeem (ook wel TMS genoemd) is een programma dat een grote rol speelt in de automatisering van logistieke processen. Een TMS kan voor allerlei functies worden ingezet, bijvoorbeeld voor de verwerking van orders, planning en facturatie. Tegenwoordig wordt ook vaak de navigatie, de communicatie en het fleetmanagement hieraan toegevoegd. Met een modern TMS kan een transportbedrijf zijn wagenpark optimaal inzetten en beheren.

Mobiele apparaten in het wegtransport

Waar vroeger de rittenadministratie op papier werd gedaan, moeten alle bussen, vrachtwagens (> 3,5 ton) en lichtere bedrijfsvoertuigen (categorie M1 en N1) tegenwoordig verplicht een digitale tachograaf hebben. Deze moet binnen Europa zorgen voor eerlijke concurrentie tussen Europese transporteurs, gezonde arbeidsomstandigheden voor de chauffeurs en veiligheid op de weg. Naast de rij- en rusttijden zijn boordcomputers ook in zwang om realtime informatie over ritten door te geven aan de planning, Cloud speelt hier een belangrijk onderdeel. Klanten kunnen hun pakket, boodschappen of andere bezorging volgen via een track & trace-oplossing. Er worden steeds meer apps ontwikkeld waarmee distributeurs hun routes en de profielen van chauffeurs kunnen beheren, orders worden geadministreerd en gevolgd en handtekeningen worden vastgelegd. Andere apps beïnvloeden het rijgedrag van bestuurders om tot zuiniger en veiliger rijgedrag in de transportsector te komen. Met de afhankelijkheid van deze complexe systemen is het belangrijk om met een betrouwbare ICT-bedrijf te werken dat zorgt voor een passende inrichting en beveiliging.

En hoe regel je dat?

Je zoekt een ICT-bedrijf dat je transportbedrijf kan helpen bij het inregelen van de ICT. Maar hoe kies je uit de meer dan 60.000 ICT-bedrijven die Nederland rijk is? Via VindICTbedrijf.nl kan je in contact komen met een betrouwbaar ICT-bedrijf dat jou ontzorgt. Plaats hier gratis en vrijblijvend je ICT-opdracht en de drie ICT-bedrijven die het beste bij jouw aanvraag passen nemen contact met jou op. VindICTbedrijf.nl is de makkelijkste weg naar een betrouwbaar ICT-bedrijf in de transport en logistiek.

 

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl had ik veel eerder tegen moeten komen, handige tool die Livable BV inmiddels geholpen heeft aan een ICT-bedrijf met wie ik prettig samenwerk.

Livable BV

  • Maurice van Gemerden
  • Co-owner

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.