Medewerkers veilig gebruik laten maken van hun eigen apparaat

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 6 maart 2017
BYOD Medewerkers veilig gebruik laten maken van hun eigen apparaat

Gebruiken medewerkers bij jouw op kantoor ook hun eigen laptop, smartphone of tablets? Dat is helemaal niet gek het neemt namelijk diverse voordelen met zich mee. Daarbij kan je zeggen dat je aan BYOD doet, beter bekend als ‘bring your own device’. Doe je hieraan mee, zorg dan dat je het maximale eruit haalt door duidelijke afspraken te maken. Zo kunnen jouw medewerkers veilig gebruik maken van hun eigen apparaat en is jouw organisatie ook veilig.

BYOD kan lucratief zijn omdat het heel wat aanschafkosten kan besparen voor een organisatie, het een verhoogde productiviteit oplevert en meer betrokkenheid en tevredenheid onder medewerkers.

BYOD in jouw bedrijf succesvol implementeren?

Dit klinkt heel officieel, terwijl de term (BYOD) klinkt alsof iedereen gewoon aan de slag kan op zijn eigen apparaat. WiFi wachtwoord, toegang tot het netwerk en gaan. Dit kan wel maar raden we zeker niet aan. Er zitten natuurlijk niet alleen maar voordelen aan BYOD. Om jouw te helpen bij een succesvolle implementatie hier wat tips;

  1. Creëer draagvlak en stel doelen

Krijg het management achter je plannen. Dit kan je op zich eenvoudig realiseren door helder in kaart te brengen wat je met BYOD kan bewerkstelligen. Kostenbesparing is misschien wat cliché maar ieder management is hier gevoelig voor en terecht. Net zoals het verhogen van de betrokkenheid van de medewerkers.

  1. Wie willen er gebruikmaken van BYOD?

Het zijn niet alleen de mensen in de buitendienst of de flexwerkers die graag deel willen nemen. Alle medewerkers kunnen voordeel hebben bij BYOD. Breng dit daarom vroegtijdig in kaart. Hoe groter de deelname de meer informatie over de gebruikers je in kunt winnen, hoe groter de betrokkenheid en de meer winst je als organisatie kunt behalen.

  1. Breng risico’s in kaart en voorkom ze

Door het gebruik van verschillende apparaten, configuraties, instellingen, applicaties die niet perse goed met elkaar werken heb je minder controle over de ‘Security’ van je bedrijfs- en klantgegevens:

  • Stel een BYOD beleid op. Hierin staat onder meer welke Hardware er gebruikt mogen worden en door wie, welke applicaties wel en welke niet gebruikt mogen worden.
  • Stel een Security-beleid op. Hierin staat onder meer waar wachtwoorden aan moeten voldoen en welke anti-virus software er geïnstalleerd dient te worden.
  • Om te voorkomen dat bedrijfsgegevens verzonden worden via onbetrouwbare openbare WiFi verbindingen staat hierin onder meer in beschreven welke verbindingen er aangeboden worden.
  • Stel een rampenplan op: Hierdoor weet de gebruiker wat er moet gebeuren als hij of zij gehackt is, zijn apparaat gestolen is of wat te doen bij een ander incident.

Dit lijkt allemaal wat streng, maar is het absoluut niet, het is wel van belang dat er uitleg wordt gegeven waarom dit van belang is. Men zal begrijpen dat BYOD risico’s met zich meebrengt met name op het gebied van Security.

BYOD wat voor jouw organisatie?

Hier hebben we een aantal tips gegeven waar rekening mee te houden als je een succesvolle BYOD integratie wilt. Het gaat nog natuurlijk verder dan een paar tips, zo hebben we het niet gehad over; het testen van je BYOD strategie, het communiceren ervan naar je organisatie, gebruikersondersteuning en de eventuele vergoedingen. Ben jij op zoek naar een ICT-bedrijf dat jou kan helpen bij het maken van een BYOD-strategie, plaats hier dan gratis je ICT-opdracht en laat de beste ICT-bedrijven je een voorstel doen.

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

Via VindICTbedrijf.nlhebben we een ICT-bedrijf gevonden met wie we aan het voorbereiden zijn op een migratie naar de Cloud.

Flatfield

  • Jeroen Verbeek
  • ICT coordinator

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
674
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten