De voordelen van de Cloud voor jouw werknemers 

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 25 september 2017
De cloud: de voordelen voor jouw werknemers 

Het online opslaan van data: enkele jaren terug was er nog heel wat onrust rondom dit nieuwe concept. Vooral als het op veiligheid aankwam. De technologie staat echter niet stil en op alle aanmerkingen zijn intussen concrete oplossingen gevonden. De Cloud gaat onder andere gepaard met kostenbesparing en flexibiliteit voor HR. Steeds meer bedrijven kiezen dan ook voor kant-en-klare Cloud oplossingen. Niet alleen omdat het financiële voordelen biedt, maar ook omdat om het veel voordelen voor werknemers  oplevert. Wil je weten wat het jouw werknemers oplevert? Wij sommen het hieronder voor je op.

Flexibiliteit

Vaak zetten bedrijven in op flexibiliteit om vervolgens tot de conclusie te komen dat het niet lukt om de medewerkers echt locatie onafhankelijk te laten werken. Vaak gaat het om technische belemmeringen waar eigenlijk heel eenvoudig wat aan te veranderen is. Bijvoorbeeld door te werken met een systeem in de Cloud. Cloud applicaties geven medewerkers de nodige portie gevraagde flexibiliteit. Ze kunnen onderweg werken, zonder kopzorgen bij een klant op bezoek gaan of gewoon van thuis uit werken. Onderzoek heeft al veelvuldig aangetoond dat al die zaken de werktevredenheid verhogen. Dit komt op zowel korte als lange termijn ook de onderneming ten goede.

Teamplayers werken nu ook echt in team

Van werknemers wordt door de ondernemer of werkgever vaak verwacht dat ze “kunnen werken in team“, terwijl daar in het bedrijf zelden een uitgewerkt plan voor is. Cloudsystemen bieden ook hier de oplossing. Cloudoplossingen zoals Microsoft Office 365 of Google Apps for Work maken het mogelijk om samen aan documenten te werken en deze online op te slaan. Zo kunnen verschillende medewerkers gelijktijdig aan één project werken. Gaat er iets mis? Dan kan je gewoon naar een vorige versie terugkeren. Samenwerken wordt zo een heel stuk efficiënter. Plaats onafhankelijk zijn: vooral de geboren teamplayers zullen het graag horen.

Aanpasbaar

Cloud oplossingen zijn standaard gebruiksvriendelijk om snel aan de slag te kunnen. Ondanks het gaat om een ‘kant-en-klare’ Cloud oplossing, is het vaak nog aanpasbaar aan je persoonlijke stijl en jouw wensen. Zo zijn ook toepassingen zoals Office 365 instelbaar op basis van de wensen van jouw medewerkers. Een medewerker kan bijvoorbeeld zelf knoppen toevoegen aan Office 365, een eigen thema kiezen om de werkomgeving te personaliseren of in Sharepoint verschillende views gebruiken. Het voordeel voor de werknemer? Hij of zij werkt op de manier die het best bij hem past en voelt zich opnieuw uniek, zoals het hoort.

Ook ICT voordelen voor kleinere organisaties

De tijd dat bepaalde applicaties enkel voor de grotere organisaties waren weggelegd behoort met de cloudoplossingen definitief tot de verleden tijd. Cloudoplossingen kunnen ook op kleinere schaal afgenomen worden. Medewerkers krijgen dan alsnog de maximale ondersteuning die zij horen te krijgen. Medewerkers die gebruik maken van functionaliteiten zoals videoconferenties krijgen op die manier het gevoel professioneel te kunnen werken. Dit terwijl ze nog steeds in een kleinere en persoonlijke werkomgeving aan de slag kunnen. De komst van Cloud oplossingen maakt het speelveld gelijkwaardig. De technologie wordt op het niveau van enterprises aangeboden, maar elke organisatie kan het afnemen op haar eigen niveau.

Veiligheid boven alles

Veiligheid was een lange tijd één van de grootste vraagstukken als het aankwam op werken in de Cloud. Een vraag die je vaak hoort is dan ook: “Staan mijn gegevens wel veilig in de Cloud?”. Kort, maar krachtig: ja. Data is nog veiliger in de Cloud dan op een externe harde schijf. Aangezien Cloud oplossingen afgenomen worden van experts op het gebied van informatiebeveiliging -zoals Microsoft en Google – kan je er vanuit gaan dat jouw gegevens in goede handen zijn. Daarnaast hanteren deze providers een extra beveiligingslaag op alle data, namelijk encryptie.

Door werknemers een werkplek in de Cloud te bieden, geef je aan dat jij als werkgever geeft om de veiligheid van de gegevens van jouw medewerkers. Zij kunnen dan in alle veiligheid hun functie uitvoeren. Weet wel dat het nog steeds van belang is om te investeren in een intern databeveiligingssysteem, aangezien dergelijke klassieke lekken nog steeds het grootste risico vormen van talloze ondernemingen.

Hulp nodig?

Wil jij ook profiteren van de voordelen van Cloud oplossingen? Dan kan het zijn dat je geeft om de veiligheid van je data. Of omdat je simpelweg jouw medewerkers de nodige flexibiliteit wil te schenken. Maak gebruik van Vindictbedrijf.nl en ontvang binnen 48 uur gratis drie verschillende offertes van ICT-bedrijven met een specialisatie in Cloud oplossingen. Wij zijn in ieder geval in de wolken.

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl had ik veel eerder tegen moeten komen, handige tool die Livable BV inmiddels geholpen heeft aan een ICT-bedrijf met wie ik prettig samenwerk.

Livable BV

  • Maurice van Gemerden
  • Co-owner

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
675
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten