SOS Cyberaanval: voorkomen én genezen! 

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 11 september 2017
SOS Cyberaanval: voorkomen én genezen! 

Het is de angst van elk groot bedrijf: getroffen worden door een cyberaanval. In een maatschappij waarin ICT de kern vormt van elke onderneming, is dit niet zo verwonderlijk. Het spreekt dan ook voor zich dat de impact van zo’n aanval zelden van korte duur is. Vaak lijdt een gehackte firma permanente en onherstelbare schade. Kijk maar naar pakketvervoerbedrijf TNT-Expres. Zij werden deze zomer slachtoffer van cybercriminaliteit en dragen hier nog steeds de gevolgen van. Het bedrijf verloor door de befaamde Petya-aanval tal van belangrijke bedrijfsinformatie en kampte met wereldwijde vertragingen, met alle financiële gevolgen van dien.

Financiële opdoffer

Een cyberaanval gaat onvermijdelijk gepaard met geldverlies. De grootste reden hiervoor is uiteraard de verbreking van de bedrijfscontinuïteit. In business is time is nu eenmaal money waardoor elke onderbreking catastrofale gevolgen kan hebben voor de inkomsten van een onderneming. Dit is dan ook waarom bedrijven bereid zijn losgeld te betalen in ruil voor het vrijgeven van ICT-gegevens. Voor vele firma’s is de gevraagde som namelijk veel kleiner dan het verlies dat ze lijden ten gevolge van het feit dat ze tijdelijk niet-operationeel zijn.

Om te voorkomen dat een hacker jouw bedrijf op die manier kan gijzelen, is het aan te raden om op regelmatige basis back-ups te laten maken. Zo hoef je niet te betalen om opnieuw toegang te verkrijgen tot gevoelige informatie en kunnen de bedrijfsactiviteiten sneller terug op gang worden gebracht.

Een kwestie van privacy

Als bedrijf kan je verantwoordelijk worden gesteld voor de gegevens van jouw cliënten. Wanneer na een hack blijkt dat je deze informatie niet voldoende hebt beschermd, is het mogelijk dat je als onderneming aansprakelijk wordt gesteld voor deze nalatigheid. Het is dus sterk aan te raden om een specialist in te schakelen die nagaat of jouw IT-security voldoet aan de wettelijke bepalingen. Wanneer dit niet het geval is, riskeer je immers hoge boetes. Deze boetes zijn zonder twijfel het laatste wat je na een hack kan gebruiken.

Reputatieschade na cyberaanval

Naast het financiële luik kan een cyberaanval ook de goede naam van een bedrijf besmeuren. Vele klanten beschouwen een getroffen firma als zwak en onveilig. Dit kan ervoor zorgen dat de consument een wantrouwige positie gaat aannemen ten opzichte van het bedrijf. Zo verlies je enerzijds bestaande klanten en kan je anderzijds potentiële cliënten afschrikken.
Het is uiterst belangrijk dat je de gevolgen van een aanval duidelijk naar de buitenwereld communiceert. Een transparante en zorgvuldig uitgeschreven kennisgeving is essentieel om de schade van de aanval in te perken.

Totaalpakket

Doordat hackers tegenwoordig als maar onopvallender en gericht te werk gaan, is een aangepaste en persoonlijke beveiliging onmisbaar geworden. De traditionele Firewalls waar bedrijven vaak standaard gebruik van maken, zijn vandaag de dag lang niet meer voldoende efficiënt. Investeringen in inbraakdetectie en preventiesoftware zijn een must voor elke onderneming die zich tegen indringers wenst te weren. Omdat de digitale wereld steeds in verandering is en hackers altijd maar nieuwe methodes vinden om bestaande systemen te omzeilen, is het echter niet verstandig om enkel in te zetten op afweertechnieken. Het is noodzakelijk om een volledige tactiek uit te werken waarmee je zowel preventief als offensief op een aanval kan reageren.

Noodzakelijke investering

IT-security beperkt zich met andere woorden niet alleen tot de beveiliging van de ICT-systemen. Het is tevens belangrijk om een strategie te ontwikkelen waarmee je adequaat kan reageren wanneer je toch door een cyberaanval bent geraakt. Hoe sneller je kan anticiperen, hoe meer je het inkomstenverlies kan inperken. Net om die reden is een degelijk en allesomvattend plan tegen cybercriminaliteit tegenwoordig geen overbodige luxe, maar een noodzakelijke investering. Een solide IT-security vormt de basis van elke moderne onderneming die wil kunnen overleven in een wereld van aanhoudende, geavanceerde computerbedreigingen. Daarom is het belangrijk om een betrouwbare partner te vinden die jou kan helpen om deze gevaren te bestrijden.

Gebruik VindICTbedrijf.nl

Op vindictbedrijf.nl kan je op zoek gaan naar het ICT-bedrijf dat bij jou past! Op basis van jouw persoonlijke behoeften en wensen kun je vrijblijvend drie offertes aanvragen. Neem vandaag nog een kijkje en ga samen de strijd aan tegen ongewenste indringers in jouw ICT-systeem!

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

Met behulp van VindICTbedrijf.nl zijn we snel en makkelijk in contact gekomen met meerdere ICT-bedrijven

OutdoorXL

  • Sjors Rijkee
  • Webdeveloper

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
425
ICT-bedrijven
169
Reviews
9262
Opdrachten