Het belang van een noodstroomvoorziening

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 7 september 2017
Het belang van een noodstroomvoorziening

De nut en noodzaak van ICT is in de Nederlandse samenleving bij iedereen bekend. Al heel vroeg worden kinderen wegwijs gemaakt met de modernste technologieën. Ontwikkelingen worden steeds dieper in de samenleving geworteld en daardoor zijn deze niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedere dag wordt er onderling gecommuniceerd met en dankzij ontwikkelingen met de modernste technologieën. Door de toenemende ontwikkelingen en behoefte aan gemak ligt het gevaar van stroomuitval en de gevolgen daarvan snel voor de hand. Denk maar aan de grote stroomstoringen in Amsterdam, Utrecht en Zwolle waardoor veel bedrijven zijn getroffen. Deze schade had wellicht voorkomen kunnen worden met een noodstroomvoorziening.

De continuïteit van bedrijfsprocessen is bij stroomstoringen in het bedrijfsleven van groot belang. Data die verloren gaat? Een ramp. En dan hebben we het nog niet eens over de financiële schade als gevolg van claims.

De impact van stroomuitval

Stroomuitval is meer dan ooit aan de orde van de dag, vooral in dichtbevolkte gebieden. Door toenemende stroomstoringen krijgt IT-security in het dagelijks leven een steeds belangrijkere functie. Vrijwel alles is op de een of andere manier langs de elektronische weg met elkaar verbonden. Het uitvallen van de elektriciteit is in het dagelijks leven al een ramp. Denk maar aan simpele gebruiksartikelen als een laptop, koffiezetapparaat, de stofzuiger of een kopieermachine. In een bedrijf is de schade als gevolg van een stroomuitval nog vele malen groter. Denk hierbij aan financiële schade, maar ook aan reputatieschade. Kijkende naar de uitval van de elektriciteit in bijvoorbeeld een supermarkt, is de ramp op financieel gebied helemaal niet meer te overzien.

Een noodstroomvoorziening

Het uitvallen van elektriciteit levert voor veel bedrijven dus ontzettend veel nadeel op. Het is noodzakelijk om de continuïteit van de elektriciteitsprocessen beheersbaar te maken en te houden. Zorg er daarom altijd voor dat de impact die de stroomuitval heeft, kan worden opgevangen. De beste manier om continuïteit te waarborgen is het hebben van een noodstroomvoorziening. Deze zorgt er namelijk voor dat de IT-omgeving beschermt is tegen de gevolgen van een stroomstoring of -uitval.

Uninterruptible Power Supply (UPS)

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar zo snel op, dat het even kan duren voordat de maatschappij er positief tegenover staat. Ook de wetgeving is vaak al snel achterhaald. Een noodstroominstallatie die de netspanning overneemt zonder onderbreking wordt een ‘no-break installatie’ genoemd. Hiervoor wordt in de meeste gevallen een combinatie van een UPS en een noodstroomaggregaat toegepast. Een UPS-systeem geeft extra tijd bij een stroomstoring om bijvoorbeeld een back-up te maken van je gegevens. Het kan dus dataverlies en defecte hardware voorkomen.

Voor vrijwel elke onderneming is het belangrijk dat zij beschikking heeft over een noodstroomvoorziening zonder onderbreking. Immers, ieder bedrijf loopt bij stroomuitval het risico dat belangrijke data beschadigd of zelfs verloren raakt. Zelfs de databases op een server -die vol staan met belangrijke informatie- kunnen beschadigen of vernietigd worden. Een goed uitgekozen en aangesloten UPS-systeem signaleert dat de elektrische stroom uitvalt en vangt het verlies aan stroom binnen een nanoseconde op. Deze signalering zorgt ervoor dat de stroom geleverd wordt door de aangesloten accu.

Bescherming van data

Als een stroomuitval blijft voortduren en er is sprake van meer dan alleen een piek, kan een UPS-systeem de resterende beschikbare accutijd berekenen. De berekening wordt vervolgens doorgegeven aan de systeembeheerder. Een bijkomend voordeel is dat als het UPS-systeem door de stroomuitval een kritiek punt ziet naderen, het systeem ‘down’ kan gaan. Het down gaan heeft het voordeel dat er geen opgeslagen data beschadigd en/of verloren kan gaan.

Gebruik VindICTbedrijf.nl bij het zoeken naar een ICT-bedrijf die jou kan helpen bij het aansluiten van een noodstroomvoorziening. Zo ben je ten alle tijde beschermt tegen de schade die een eventuele stroomstoring kan veroorzaken. En dat is niet niks!

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

Met behulp van VindICTbedrijf.nl zijn we snel en makkelijk in contact gekomen met meerdere ICT-bedrijven

OutdoorXL

  • Sjors Rijkee
  • Webdeveloper

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
674
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten