ICT-risico’s inperken met een Backup en uitwijk-procedure

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 7 februari 2017
ICT-risico’s inperken met een Backup en uitwijk-procedure

Organisaties vertrouwen steeds meer op ICT voor hun bedrijfscontinuïteit. De beschikbaarheid van data bepaalt het succes van het primaire proces. De wetgever heeft met de bewaarplicht opgelegd dat informatie belangrijk blijft nadat ze haar actualiteit heeft verloren. Maar wat gebeurt er als ons een ramp overkomt, onze organisatie het slachtoffer wordt van diefstal, brand of overstroming? Wanneer er sprake is van downtime of data verloren gaat, kan de organisatie imago schade oplopen en kan de continuïteit van de business in gevaar komen. Door een samenhangend informatiebeleid te voeren en Backup- en Uitwijk-procedures goed in te regelen, blijven de risico’s beperkt.

Backup: voor wanneer je data corrupt of kwijt is geraakt

Het is noodzakelijk om een Backup te hebben zodat er geen bedrijfskritische data verloren gaan wanneer zich een calamiteit voordoet. Een Backup is een reservekopie van je huidige data, waarmee je problemen kunt oplossen wanneer je data hebt verloren of deze schade heeft opgelopen. Waar vroeger de Backup veelal lokaal werd gedaan, kiezen veel bedrijven tegenwoordig voor een back-up in een datacenter op een externe locatie. Een term die veel voorbijkomt is ‘the Cloud’, een online Backup dienst. Deze kan via een internetverbinding, altijd en overal bereikt worden om belangrijke data te raadplegen. En hiermee wordt aan de bewaarplicht voldaan.

Uitwijk: na een calamiteit de dienstverlening zo snel mogelijk weer hersteld

Wanneer je bedrijfskritische data en primaire processen zwaar op ICT leunen, is het cruciaal om een uitwijkprocedure in te stellen. Anders is de continuïteit van de organisatie in gevaar bij calamiteiten. Voor een werkende, passende en betaalbare uitwijkprocedure is een inventarisatie nodig van de diensten die vitaal zijn voor de klanten van de organisatie. Bepaald dataverlies kan acceptabel zijn, het gaat erom welke risico’s beheerst dienen te worden. Je bepaalt welke bedrijfsonderdelen hiervoor nodig zijn en in welke gevallen de procedure in gang wordt gezet.

En hoe regel je dat dan?

Je zoekt een ICT-bedrijf die de organisatie kan helpen bij het inregelen van een veilige Backup en Uitwijk-procedure. Maar hoe kies je uit de meer dan 60.000 ICT-bedrijven die Nederland rijk is? Via VindICTbedrijf.nl kan je in contact komen met een betrouwbare ICT-bedrijven. Op deze matchmakingsite kan je gratis een opdracht plaatsen, waarna de door jou geselecteerde ICT-bedrijven binnen 48 uur contact op zullen nemen. ICT-bedrijven die voldoen aan de zoekcriteria en met de beste klantbeoordelingen. VindICTbedrijf.nl is de makkelijkste weg naar een betrouwbare ICT-bedrijf.

 

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl is een mooie tool voor onze sales om in contact te komen met potentiële klanten.

Aumatics B.V.

  • Ed van Puffelen
  • Directeur

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
675
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten