Het gevaar komt van buiten en meestal als je het niet door hebt. Als je de media mag geloven struinen ladingen bendes, voornamelijk bestaande uit hebberige Russen, het Internet af op zoek naar een makkelijke prooi voor hun Phishing mails en Malware. Uiteraard hoor je daarbij alleen de sensationele verhalen waarbij het echt mis is gegaan en er bijvoorbeeld veel geld of gevoelige informatie is gestolen met behulp van het internet. Het gros van de cybercriminaliteit blijft echter onvermeld. Gestolen accountgegevens, of een gekaapte computer waarvoor losgeld moeten worden betaald. De strijd tussen de cybercriminelen en de Firewall en anti-malware is er een die voortduurt, waarbij de overwinning voor geen van beide partijen in het zicht is. Waarmee bij ons de vraag rijst; Is het internet nu de bondgenoot of de vijand.
Internet Security
Het is goed mogelijk om als particulier je computer goed te beveiligen. Vaak bevat het besturingssysteem, zoals Windows, een eigen Firewall en beveiligingsprogramma. Ook bij grote ondernemingen wordt er veel aandacht besteed aan Security. Speciale afdelingen houden het internet verkeer in de gaten en kunnen snel reageren als er iets fout gaat. Daarmee blijft het MKB over. Dit zijn bedrijven die te groot zijn voor de huis-tuin- en keukenbeveiliging van consumentencomputers, maar te klein voor een eigen afdoende beveiligingssysteem. Daarmee zijn MKB bedrijven zonder meer de makkelijkste prooi voor kwaad willenden. Vaak is daarbij de schade in verhouding nog veel groter ook. In sommige gevallen kan het voortbestaan van het bedrijf op het spel staan.
Wat doet het MKB?
Bij veel MKB bedrijven wordt de medewerker met de meeste computerkennis vaak automatisch bevordert tot ICT expert. Hoewel dat natuurlijk een makkelijke en vaak ook praktische oplossing is, is het ook een gevaarlijke. Vaak komt deze medewerker door tijd- en kennisgebrek niet veel verder dan het regelmatig Back-uppen van de systeemschijf en mag je blij zijn als die zelfde Backup niet ergens in het kantoorpand ligt. In het geval van brand ben je dan namelijk alles kwijt.
Extern inhuren
Om toch voor de nodige veiligheid te zorgen, kan het voor veel middelgrote bedrijven dan ook een goede optie zijn om een extern ICT-bedrijf in te huren. Zij ontzorgen op het gebied van ICT-beheer en zijn als het goed is in staat om ook de Security van de organisatie op orde te krijgen en houden. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan kun je terugvallen op het ICT-bedrijf. Als je het helemaal op ‘safe’ wilt spelen dan heb je een ‘Service Level Agreement (SLA)’ afgesloten met het ICT-bedrijf, hierdoor weet je precies waar je aan toe bent in het geval van een escalatie of incident. Nederland telt meer dan 60 duizend ICT-bedrijven.
VindICTbedrijf.nl
Genoeg keuze dus. Om in het bos aan ICT-bedrijven voor jou organisatie de juiste boom te vinden is VindICTbedrijf.nl het ideale hulpmiddel. Hier kun je met behulp van reviews, specialisaties, partnerstatussen en certificeringen, makkelijk een selectie maken van een aantal ICT-bedrijven die contact op mogen nemen. Wij streven ernaar dat de geselecteerde ICT-bedrijven binnen 48 uur contact opnemen voor het maken van een afspraak of het aanbieden van een offerte. Op deze manier kun je gratis, snel en efficiënt vergelijken en verzeker je jouw organisatie ook nog eens van een goede prijs.
Terug naar overzicht