IT-security, is jouw bedrijf wel veilig?

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 1 februari 2017
IT-security, is jouw bedrijf wel veilig

Uit een recent rapport van het NCSC blijkt dat beroepscriminelen zich steeds beter organiseren en een steeds groter wordende bedreiging vormen voor de Nederlandse digitale veiligheid. Vooral diefstal van gegevens of geld via digitale weg kent een toenemende groei. Is jouw bedrijf wel veilig in de digitale wereld vol ‘dieven en inbrekers’?

Wat betekent dit voor mij?

Het laatste dat jij wilt is uiteraard dat de digitale omgeving van jouw onderneming wordt gekraakt en dat gegevens verloren gaan. Niet alleen zal het gegevensverlies van jouw klanten of medewerkers resulteren in een immense imago- en bedrijfschade, bovendien kan het ook strenge juridische gevolgen teweegbrengen.

Sinds 1 januari 2016 is immers de Wet Bescherming Persoonsgegevens aangepast. Deze vernieuwde Wet Datalekken legt jou op die manier de verplichting op om ieder incident met potentieel gevaar voor de persoonsgegevens meteen te melden aan de bevoegde toezichthouder. De Wet Datalekken heeft het daarbij niet expliciet over hacking, maar het kan bijvoorbeeld ook gaan om een gestolen laptop of USB-stick. De sancties vallen niet zonder meer te negeren en de bedrijfsschade kan enorm zijn, de Wet Datalekken heeft het dan ook over bestuurlijke boetes tot maar liefst €820.000! Men gaat zelfs zo ver dat je als bestuurder of feitelijk leidinggevende ook hoofdelijk aansprakelijk gesteld kan worden – deze verplichting rust met andere woorden op de persoon en niet enkel op de onderneming. We laten hier zelfs nog de contractuele en de buiten-contractuele aansprakelijkheid achterwege, maar de boodschap moge duidelijk zijn: voorkomen is duidelijk veel beter dan genezen.

Roep cybercriminaliteit een halt toe

Het aantal cybercriminelen neemt jaar na jaar toe, zowel in aantal als in variatie. Over het algemeen lopen organisaties ver achter op hun innovatieve werkwijzen. Om cybercriminaliteit een halt toe te roepen moeten ondernemingen dan ook investeren in een proactieve veilige omgeving gebaseerd op de manier waarop cybercriminelen actueel aan de slag gaan.

Wij zijn er ons van bewust dat dit als kleine of zelfs middelgrote onderneming geen makkelijk karwei is, zeker als je niet over de juiste expertise beschikt.

Help?!

Bewustwording is één ding, een proactieve en veilige omgeving ontwikkelen is weer wat anders. Een geschikt ICT-bedrijf kan niet enkel een veilige omgeving ontwikkelen, maar ook onderhouden, updaten en op regelmatige basis testen uitvoeren. Om gegevens voortdurend te beschermen, zal er voortdurend samengewerkt moeten worden. Bij VindICTbedrijf hebben we een ruime database van ICT-bedrijven met specialisatie in Security. Bespaar tijd en geld en vind vandaag nog jouw ideale ICT-bedrijf.

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

Met behulp van VindICTbedrijf.nl zijn we snel en makkelijk in contact gekomen met meerdere ICT-bedrijven

OutdoorXL

  • Sjors Rijkee
  • Webdeveloper

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
666
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten