Is jouw ICT omgeving klaar voor groei?

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 24 februari 2017
Is jouw ICT omgeving klaar voor groei?

Als ondernemer heb je ambitie. Ambitie om de beste te worden in wat je doet en natuurlijk wil je ook de grootste worden. Nu je nog een kleine organisatie bent is het daarom een advies om je ICT omgeving nu al zo in te regelen dat je voorbereid bent op groei. Groei betekent meer personeel en dus meer werkplekken die voorzien moeten worden van Hard- en Software en alles wat hier bij komt kijken. Juist in deze fase kun je de basis leggen voor een stabiele, veilige en schaalbare ICT-infrastructuur waarmee je snel kunt schakelen als groei zich aandient.

Van loondienst naar eigenaar

Na 3 jaar in loondienst te zijn geweest bij een accountantskantoor besluit Johan in 2011 voor zichzelf te beginnen. Bij de Mediamarkt koopt hij een laptop en printer. Verder maakt hij gebruik van een boekhoudpakket en een applicatie speciaal voor zijn branche. Deze applicaties zijn lokaal op zijn laptop geïnstalleerd. Doordat hij de drukte al snel niet meer aan kan besluit hij om na een jaar 2 accountants en een secretarieel medewerker in dienst te nemen. En hij voorziet dat er nog meer mensen aangenomen kunnen worden op korte termijn. Het is dan ook zijn ambitie om binnen 3 jaar uit te groeien tot het grootste (en beste) accountantskantoor van Zuid-Holland.

Een nieuw kantoor

Waar hij vanuit huis kantoor hield, betrekt hij binnen drie maanden een nieuw kantoor. De gehuurde kantoorruimte moet nog wel werk-klaar gemaakt worden. Johan is ambitieus en heeft als doelstelling om over vijf jaar tot de grootste accountantskantoren van Nederland te behoren. Om voorbereid te zijn op groei wil hij zijn ICT goed geregeld hebben;

Een veilig ICT-netwerk is van groot belang voor hem, waarbij een snel en gescheiden internet vereisten zijn. Goede Hardware zodat men goed kan werken, of dit laptops of desktops moeten zijn is nog niet duidelijk. Omdat de accountants regelmatig buiten de deur zijn moet er ook buiten kantoor veilig ingelogd kunnen worden. Mail moet geregeld worden. Er moet telefonie komen voor op kantoor, maar ook moet men mobiel bereikbaar zijn.

Daarbij moet er een beleidsplan inclusief internetprotocol komen met betrekking tot veiligheid van gegevens, dit in verband met ‘audits’. Ook naar bestaande (en nieuwe) klanten is het van belang om te laten zien dat de data in goede handen is.

ICTpartner gezocht?

Waar Johan destijds een laptop had gekocht, geïnstalleerd door een computer-handige vriend. Wil hij zaken nu grondig aanpakken en wil hij een ICT-bedrijf in de hand nemen die hem volledig kan ontzorgen. Johan wil de verschillende opties bekijken;

  1. Een ICT-bedrijf inhuren dat hem volledig ont-zorgt
  2. ICT-bedrijven inhuren voor de verschillende deelgebieden. Waarvan hij er waarschijnlijk nog een aantal over het hoofd ziet (zoals: CRM, ICT-detachering, Storage, Virtualisatie)

Om erachter te komen wat het beste voor hem en zijn groeiende bedrijf is wil hij snel in gesprek raken met een aantal ICT-bedrijven. Een vriend heeft een evenementenbureau en heeft zijn ICT-leverancier voorgesteld. De eerste afspraak staat! Met behulp van het internet zoekt Johan nog vier ICT-bedrijven met wie hij af wil spreken. Na het doorspitten van het internet ziet hij door de bomen het bos niet meer. Hij besluit om er op gevoel twee uit te kiezen (zonder dat hij weet waar hij op moet letten), aan de hand van die gesprekken zal hij verder stappen ondernemen. Het waren leuke gesprekken, maar het eerste ICT-bedrijf bleek een zzp-er te zijn zonder kennis van accountancy en het tweede bedrijf had juist veel kennis van de branche maar was dermate groot dat de tarieven niet in verhouding stonden.

Stand van zaken 2017

Inmiddels is het 2017 en behoort Johan met 14 kantoren in Nederland tot de grootste accountants in het land. Achteraf gezien geeft hij aan dat hij nog sneller had kunnen groeien als hij kritischer was geweest bij het aangaan van een samenwerking met een ICT-bedrijf. Verdeeld over vijf jaar heeft hij met meerdere ICT-bedrijven nauwe samenwerkingen gehad. Een jaar geleden is er een nieuwe samenwerking aangegaan, in plaats van te kiezen voor 1 ICT-bedrijf werkt hij nu samen met meerdere ICT-leveranciers. Een voor het ICT-beheer, een waarmee projecten gedaan worden, voor de inhuur van tijdelijke ICT-specialisten en met meerdere ICT-bedrijven voor de aanschaf van Hardware en Software.

Snel een passend ICT-bedrijf vinden?

Is het jouw ambitie om te groeien als organisatie? Of misschien ben je aan het groeien. Zorg er dan voor dat jouw ICT-omgeving hier ook klaar voor is. Vind snel en eenvoudig meerdere ICT-bedrijven die bij jouw organisatie passen. Plaats gratis een ICT-opdracht en laat hen contact opnemen voor het maken van een afspraak. Zo ben jij straks voorbereid op groei.

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl is een mooie tool voor onze sales om in contact te komen met potentiële klanten.

Aumatics B.V.

  • Ed van Puffelen
  • Directeur

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
670
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten