Netwerkinfrastructuur als fundament in de Zorg

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 20 maart 2017
Netwerkinfrastructuur als fundament in de Zorg

De manieren waarop ICT ingezet kan worden in de zorg zijn oneindig: van geautomatiseerde medicijnenkastjes tot apps voor zorgverleners en/of patiënten, niets lijkt onmogelijk. Dergelijke toepassingen maken het mogelijk om betere zorg te verzekeren met minder personeel. Aangezien de vraag naar zorg de komende jaren zal verdubbelen is dat helemaal geen slechte zaak. Een goed gebruik van deze toepassingen is enkel mogelijk als het zorgnetwerk up-to-date blijft: het vormt immers de basis voor een heel gamma aan vernieuwende zorg-mogelijkheden. Daarom wordt een goede en stabiele netwerkinfrastructuur ook wel de basis van een organisatie genoemd.

Een goede fundering

Optimaal gebruik kunnen maken van wat ICT voor de zorg te bieden heeft, begint bij een goed fundament. Vergelijk het met het bouwen van een huis: beslissingen maken in verband met de kleur van de muren of de keuze van meubilair heeft weinig zin als er geen stevige fundering is waarop de woning gebouwd kan worden.

In ICT is deze fundering de ICT-netwerkinfrastructuur dat onder meer bedoeld is om data, video en spraak te vervoeren maar een grote rol speelt bij de kwaliteit van ICT-toepassingen. Van start gaan met een ondermaatse fundering zal na verloop van tijd het belang van een goede basis alleen maar duidelijker maken. De infrastructuur van het netwerk is belangrijk om de ICT-toepassingen – zoals apps of telefonie-integratie – optimaal te doen functioneren.

Klaar voor de toekomst met ICT in de zorg

De samenwerking tussen de verschillende systemen is eveneens van belang: de ICT-oplossing die het beste bij uw onderneming past kan gevonden worden door te kijken naar de specifieke bedrijfsprocessen. Een degelijke netwerkinfrastructuur blijft immers jaren goed en kan u nog lang van dienst zijn, en de implementatie van nieuwe ontwikkelingen en producten wordt alleen maar eenvoudiger.

Zorg voor een goede netwerkinfrastructuur

Het bepalen van u wensen is essentieel bij de investering in ICT, als de richting die men wil uitgaan duidelijk is, kan er onderzocht worden welke apparatuur nodig is en wat dat betekent voor de WAN-verbinding en de netwerkconfiguratie.

Nieuwe apparatuur is soms nodig voor een update, maar lang niet altijd. Een inventaris maken van de huidige apparatuur is daarom een goed idee, waarna er plannen gemaakt kunnen worden in verband met toekomstige investeringen en diensten van het netwerk. Als het eenmaal duidelijk is hoe de netwerkinfrastructuur eruit zal gaan zien en welke apparatuur en verbindingen er nodig zijn, wordt er een zogenaamd migratieplan opgesteld.

Een fase-georiënteerde aanpak is hierbij belangrijk: zo kunt u eerst testen laten uitvoeren op kleine schaal om wat ervaring op te doen. Als deze aan de verwachtingen voldoen, dan is het een kleine stap naar de ontmanteling van het oude netwerk en de integratie van het nieuwe.

Samen met een ICT-bedrijf

Zoals beschreven is de netwerkinfrastructuur het fundament van een stabiele ICT-omgeving. En de kwaliteit hiervan kan mede bepalen hoe succesvol jouw organisatie kan anticiperen op veranderingen. Zeker in de zorgsector waar ‘Internet of Things’ en ‘Big Data’ trends zijn en waar je op in wil kunnen haken wil je de boot niet missen. Maar het is ook de zorg waar budgetten onder druk staan. VindICTbedrijf brengt jouw organisatie snel in contact met betrouwbare ICT-bedrijven met kennis van Netwerken en ervaring in de zorgsector. Zo kun je snel en eenvoudig offertes vergelijken en op voorhand goede selecties maken waardoor je tijd en geld kunt besparen.

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl had ik veel eerder tegen moeten komen, handige tool die Livable BV inmiddels geholpen heeft aan een ICT-bedrijf met wie ik prettig samenwerk.

Livable BV

  • Maurice van Gemerden
  • Co-owner

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
669
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten