Netwerkmigratie: van kopzorgen tot een unieke kans

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 8 februari 2017

Onze technologie en kennis gaan met rasse schreden vooruit. Er komt met andere woorden een moment waarop ook jouw Netwerk hopeloos verouderd en aan vervanging toe zal zijn. Een dergelijke migratie is niet alleen een belangrijk en spannend moment, maar ook een unieke kans om de nieuwste technologieën in huis te halen. Zo kan ook jij de capaciteit, snelheid en beheersbaarheid opnieuw de hoogte in laten schieten.

Migratie op maat van de onderneming

Nu ICT-netwerken steeds ingewikkelder worden is een weekendmigratie voorgoed verleden tijd. Laat kleine vossen de wijngaard niet bederven maar kies voor een strategie op maat van jouw onderneming. In feite zijn er drie verschillende strategieën mogelijk om de migratie zo efficiënt mogelijk tot een goed einde te brengen.

Lage kosten maar hogere ‘downtime’

Is het voornamelijk van belang dat de kostprijs van de migratie zo laag mogelijk gehouden wordt? Dan is Big Bang-migratie de beste methode. In dit geval wordt zoveel mogelijk vooraf en offline voorbereid. Op voorhand zullen tekeningen gemaakt worden en zal de nieuwe Hardware alvast voorbereid worden. Test- en rollback scenario’s moeten de risico’s beperken. Deze strategie heeft echter een grotere downtime‘, een grondige voorbereiding en grotere probleemrisico’s als gevolg.

Geen ‘downtime’ maar hogere kosten

Kan jouw onderneming een dergelijke ‘downtime’ niet aan? Dan is een zogenaamde seamless-migratiestrategie mogelijks de oplossing. Het nieuwe netwerk wordt dan naast het bestaande gebouwd en ermee gekoppeld. De beschikbaarheid kan in dit geval gegarandeerd worden en de overgang zal veilig en stabiel verlopen, maar de uitvoering zal veel duurder zijn aangezien ook koppelhardware noodzakelijk zal zijn.

Het beste uit beide werelden

Kies je voor de gulden middenweg en dus een geleidelijke koppeling en vervanging van de infrastructuur? Dan is een gefaseerde migratie inderdaad een geschikte oplossing. De beschikbaarheid zal niet doorlopend gegarandeerd kunnen worden, maar de migratie zal (in vergelijking met de Big Bang-migratie) toch veilig en stabiel kunnen verlopen. Het is een gulden middenweg voor ondernemingen die geen langdurige ‘downtime’ aankunnen maar anderzijds liever niet de kosten dragen van de seamless-migratiestrategie.

Het mag duidelijk zijn dat kopzorgen eigenlijk niet nodig zijn wanneer er een goede migratiestrategie aan te pas komt. Door op voorhand de juiste voorbereidingen te treffen kan je immers heel wat problemen voorkomen of er op voorbereid zijn.

Een unieke kans

Inderdaad, een netwerkmigratie moet gezien worden als een hoogtepunt en een unieke kans om de nieuwste technologieën eindelijk in huis te halen. Bepaal welke moderne infrastructuur het best aansluit bij de noden van jouw onderneming en vertrek vanuit die visie. Door over te stappen naar een optimale en efficiënte bezetting kan je de productiviteit van de onderneming verhogen en de bijhorende kosten op lange termijn drastisch verlagen. Een unieke kans die je niet zomaar kan laten schieten.

En hoe regel je dat dan?

Je zoekt een ICT-bedrijf die de organisatie kan helpen bij het inregelen van een veilige Backup en Uitwijk-procedure. Maar hoe kies je uit de meer dan 60.000 ICT-bedrijven die Nederland rijk is? Via VindICTbedrijf.nl kan je in contact komen met een betrouwbare ICT-bedrijven. Op deze matchmakingsite kan je gratis een opdracht plaatsen, waarna de door jou geselecteerde ICT-bedrijven binnen 48 uur contact op zullen nemen. ICT-bedrijven die voldoen aan de zoekcriteria en met de beste klantbeoordelingen. VindICTbedrijf.nl is de makkelijkste weg naar een betrouwbare ICT-bedrijf.

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

Het onafhankelijke platform VindICTbedrijf.nl blijkt voor ons zeer succesvol om zo aan goed gekwalificeerde leads te komen.

DataByte

  • Peter Bijker
  • Commercieel directeur

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
665
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten