XIXO BV

Nieuwegein
25 werknemers
Planning
Service
Prijs/kwaliteit
Gratis offerte >>
 • Nieuwegein
  3438AA

 • 25 werknemers

Omschrijving

Een stukje geschiedenis XIXO is ontstaan uit Prevent-IT en NetEyes, die al sinds 2002 actief waren in de ICT-markt. De klanten van Prevent-IT waren met name MKB-ondernemingen en instellingen; NetEyes richtte zich voornamelijk op gemeentes. In al deze jaren is een schat aan ervaring en kennis opgebouwd, zowel op technisch gebied maar ook van de specifieke behoeftes en wensen van deze verschillende klanten. In 2013 is NetEyes overgenomen en zijn de beide bedrijven nauw gaan samenwerken. Dat ging vanaf het begin heel goed: in de periode 2013-2015 zijn we naadloos naar elkaar toe gegroeid. Diverse grote projecten werden succesvol afgerond en er ontstond een hecht team waarin iedereen elkaar aanvult en ondersteunt. De samenwerking heeft onze dienstverlening sterk uitgebreid zodat we jou nog beter kunnen ondersteunen. Op 1 januari 2015 was het moment om de samenwerking te bezegelen en voor iedereen zichtbaar te maken. Vanaf dat moment heten we XIXO. Jouw ICT. Geregeld. Wij bieden jou het ultieme klantvoordeel omdat we het beste van twee werelden in XIXO verenigen. We zijn klein genoeg om onze klanten persoonlijk te kennen en precies te weten waar zij wakker van liggen. We zijn flexibel, kunnen snel schakelen en zijn altijd goed bereikbaar. We zijn groot genoeg om grote, langdurige en complexe projecten uit te voeren. We hebben veel ervaring bij gemeentes en MKB+ ondernemingen, we begrijpen de complexiteit van deze projecten en zijn in staat deze tot een succesvol eind te brengen. Onze projectmanagers en ICT-specialisten zijn ervaren, snel inzetbaar en flexibel. Ze voeren niet alleen de opdracht uit, ze zetten hun ervaring en hoge kennisniveau in om een optimale omgeving te ontwerpen, mee te denken en resultaten te boeken. We verkopen geen luchtkastelen maar zijn een echte sparringpartner, die meedenkt, visie heeft en het probleem oplost. Als je wil, nemen we jou de zorg volledig uit handen. Dit is onze meerwaarde: we helpen grootschalige, complexe organisaties bij de veranderingen waar de toekomst om vraagt. Door het pragmatisch inzetten van onze kennis en behoefte om uitmuntend werk te leveren, ontstaat er een ICT-omgeving die jouw bedrijfsprocessen maximaal ondersteunt. Jouw ICT. Geregeld.

Categorieën
 • Backup en uitwijk
 • Cloud
 • ICT-Beheer
 • Netwerk
 • Security
 • Storage
 • Virtualisatie
Branches
 • Bank- en Verzekeringswezen
 • Gezondheids- en welzijnszorg
 • Onderwijs
 • Overheid
ISO Certificaten
 • ISO 9001
 • NEN 7510
 • NEN-ISO/IEC 27001
Partnerstatussen
Score
Planning
10
Service
10
Prijs/kwaliteit
10
Reviews ( 2 reviews)

Rick Ruimveld

projectleider VDI bij Gemeente Schagen
Gemeente Schagen

Planning

Service

Prijs/kwaliteit

Gemeente Schagen

De gemeente Schagen is ontstaan na een fusie van verschillende gemeentes in de Kop van Noord-Holland op 1 januari 2013 (Schagen, Zijpe en Harenkarspel). Na deze fusie is een project gestart om de ICT te verbeteren, zodat medewerkers altijd, overal en op elke device kunnen werken. Onderdeel van deze verandering waren een Virtual Desktop Infrastructure en een complete mailmigratie van Groupwise naar Outlook.

Vraagstuk Gemeente Schagen:
De gemeente Schagen deed in 2013 een aanbesteding voor het implementeren van een ICT-infrastructuur die het de medewerkers mogelijk maakt om overal te kunnen werken. Daarnaast wilde de gemeente van de verschillende ICT-structuren die van oudsher bij de oude gemeentes in gebruik waren, één maken.

Zowel op het gebied van technische kennis als prijs kwam XIXO als beste uit de bus. Uiteindelijk is er bij de gemeente Schagen in de afgelopen twee jaar gewerkt aan het ontwerp en de implementatie van VDI en VMware en een complete mailmigratie.

De technische kennis bij de mensen van XIXO is voortreffelijk.
Het is kennis die we niet in huis hebben, dus we leunen graag op hen.

‘In een heel kort tijdsbestek heeft XIXO ervoor gezorgd dat wij nu beschikken over VDI, dat we werken met VMware en dat de mailmigratie is voltooid. Bij XIXO schakelen ze snel, ze hebben de kennis en kunde in huis. Als je belt, heb je meteen contact met de juiste persoon. We zien ze dan ook als een prettige en betrouwbare partner. Het is prettig als je iemand hebt als Jan, die alles kan oppakken.’

Op dit moment werken alle medewerkers bij de gemeente Schagen in een ICT-omgeving die efficiënt, effectief en plaatsonafhankelijk is. Dat betekent dat we kunnen werken op elke locatie van de gemeente, maar ook bijvoorbeeld thuis. Documenten en programma’s zijn te gebruiken op elk tijdstip en waar ook ter wereld. Daarnaast werken alle afdelingen binnen de gemeente nu met één mailprogramma: Microsoft Outlook. Om iedereen goed en snel te kunnen laten werken, hebben verschillende medewerkers opleidingen gevolgd, verzorgd door XIXO om te leren werken met bijvoorbeeld het nieuwe mailprogramma.

jan.poelen

Planning

Service

Prijs/kwaliteit

Gemeente Buren migreerde van Novell GroupWise naar Microsoft Exchange. De mogelijkheden van Novell GroupWise sloten niet meer aan bij wat de organisatie nodig had. De gemeente ging daarom op zoek naar een toekomstbestendige manier om deze functionaliteiten wel te kunnen bieden aan haar medewerkers. Daarbij speelde harmonisering met de regio een rol.

Gezamenlijke migratie:
Microsoft Exchange was het antwoord. XIXO en externe projectleider Sjir Hanssen van de gemeente Buren hebben gezamenlijk deze migratie tot stand gebracht.

Antwoord van XIXO:
Een gedegen inventarisatie van de wensen van de gemeente Buren, een goede voorbereiding en een zeer intensieve periode van testmigraties hebben ervoor gezorgd dat de gemeente Buren in één weekend haar data en mailboxen kon migreren. Dit moment werd gekozen om direct ook alle mailboxen op te schonen. Er werd een archief gemaakt in een Barracuda Message Archiver, zodat berichten nog wel terug te vinden zijn.

Resultaat:
De migratie is naar tevredenheid verlopen en alle medewerkers werken nu met Microsoft Exchange en Outlook. Er is een betere aansluiting op andere belangrijke applicaties, zoals VoIP. Schulte: ‘Een goede voorbereiding, heel duidelijke communicatie en juiste planning zijn het belangrijkste. De technische migratie is heel erg goed gegaan, de doorlooptijd was snel. Het niveau van de geleverde kennis en werkzaamheden van XIXO was hierbij heel hoog, ze hebben duidelijk een achtergrond in gemeentelijke projecten. Na de migratie waren er dan ook opmerkelijk weinig problemen”.

Tips voor vloeiende migraties:
Neem de tijd, draai testmigraties en ga pas over als alles helemaal werkt. Bij de gemeente Buren resulteerde dit in de keuze de migratie een week later te laten plaatsvinden dan gepland.
Organiseer trainingen voor doelgroepen in de organisatie die geavanceerde functionaliteiten van het nieuwe systeem zullen gaan gebruiken.
Creëer bewustwording bij de medewerkers rondom de migratie. Bij de gemeente is een opschoonactie geweest van de maildata, maar is ook een archieffunctie ingebouwd, zodat mensen er toch nog een beroep op kunnen doen.

Ontvang 3 offertes
Gratis en vrijblijvend
Binnen 48 uur contact
Gratis offerte >>