Public, private en hybride cloud

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 1 mei 2017
public, private en hybride cloud

Werkbaar en flexibel werk. Voor zowel werkgevers als werknemers is het één van de belangrijkste uitdagingen in onze snel veranderende arbeidsmarkt. Steeds meer bedrijven geven hun werknemers de kans om op een andere locatie te werken: thuis of bij klanten. Hoe kan je dit als bedrijf mogelijk maken? Wat heb je hiervoor nodig en hoe kan je deze mogelijkheden op de meest efficiënte manier benutten? Maak kennis met de wereld van de public, private en hybride cloud!

Efficiënt werken

Het is een gedroomde oplossing bij files of onvoorziene omstandigheden. In plaats van heel wat tijd te verliezen in de auto beginnen werknemers ’s ochtends van thuis aan hun taken. Na de ochtendspits hebben ze dan alsnog de kans om naar kantoor te rijden. Maar ook snel even iets checken bij klanten of op welke andere locatie doet de gemiddelde werknemer vandaag al heel wat tijd besparen.Het is nu al duidelijk dat deze manier van werken in de toekomst enkel maar aan populariteit zal winnen. Voor de werknemer is het een ideale oplossing om arbeid en gezin op elkaar af te stemmen. De werkgever ziet dan weer heel wat voordelen qua tijdswinst, efficiënt werken en op termijn wellicht ook een daling van het ziekteverzuim.Flexibel werken betekent uiteraard meer dan enkel maar over een laptop of pc beschikken. Om als werknemer op een professionele manier op locatie te kunnen werken, moet het bedrijfsnetwerk ten allen tijde toegankelijk zijn en dit op een veilige wijze met de intrede van de public, private en hybride cloud.

Een handige en noodzakelijke oplossing om dit te kunnen realiseren, is werken met een cloud-omgeving. Een cloud is niets meer dan het via internet beschikbaar stellen van ict-capaciteit. Er zijn drie grote cloudvormen: een public, private en hybride cloud. Voor elk van de drie vormen leggen we nu kort uit waar ze voor staan en zetten we de belangrijkste voor- en nadelen graag even voor jou op een rijtje.

Public, private en hybride cloud

Public: Als je wil werken met een publieke cloud dan zal je hiervoor een beroep moeten doen op een cloud provider. Deze provider heeft tal van servers ter beschikking waarvan je een klein gedeelte kan benutten. Je betaalt hiervoor op maandbasis een vast bedrag en kan in ruil daarvoor al je data kwijt op de externe server van de cloud provider. Vooral kleinere bedrijven of eenmanszaken werken met een publieke cloud. Aangezien je zelf geen licenties of servers dient aan te kopen, is dit een relatief goedkope oplossing.

Toch zijn aan deze formule ook nadelen verbonden. Zo heb je geen vat op de veiligheid van je data aangezien deze opgeslagen worden op de server van een externe partij. In deze digitale tijden zou dataveiligheid voor elk bedrijf een belangrijke bekommernis moeten zijn. Het is dus steeds raadzaam hier niet lichtzinnig mee om te springen.

Ook belangrijk om weten is dat data beperkt bewaard worden en er dus niet altijd een back-up van elk bestand ter beschikking zal zijn.

Met een publieke cloud zal het ook niet altijd mogelijk zijn om je data volledig te customizen zoals je dit zelf zou willen. Je zal je meestal tevreden moeten stellen met standaardvoorzieningen en oplossingen zoals ze door de cloud provider worden aangeboden. Met een eigen privé cloud is het dan weer wel mogelijk om op maat gemaakte oplossingen voor jouw bedrijf te realiseren.

Private:

Met een private cloud eigen jij je een privé ict-omgeving toe die niet hoeft gedeeld te worden met anderen. Wat bij een publieke cloud wel het geval is.

Ook hier betaal je een vast bedrag per maand. Voor die bijdrage krijg je heel wat interessante voordelen aangeboden.
Zo is het met een dergelijke cloud perfect mogelijk om op maat te werken. Verschillende applicaties zoals Office-toepassingen kunnen zo gekoppeld worden aan de bestaande CRM– en ERP-systemen die je bedrijf reeds gebruikt.

Ook qua veiligheid heeft deze cloudvorm zeker een streepje voor. Doordat de beveiliging uitermate goed is, geven bedrijven die met gevoelige informatie werken zoals banken vaak de voorkeur aan een privé cloud.

Backup gegevens worden dan weer bewaard zolang u dit nodig vindt. Dit is een niet te onderschatten pluspunt in een hedendaagse bedrijfsomgeving.

Hybride:

Het is ook mogelijk om het beste van twee werelden te combineren. Dat noemen we dan een hybride cloud. Zo kan een bedrijf ervoor kiezen om te werken met een privé cloud voor gevoelige activiteiten waarbij informatie vertrouwelijk is. Om de overige data voor dagelijks gebruik voor alle werknemers beschikbaar te maken, kan de onderneming dan weer kiezen voor een publieke cloud.

Elk bedrijf dat vandaag en morgen een belangrijke rol wil blijven spelen in zijn vakgebied zal vroeg of laat met een cloud-omgeving moeten starten. Doe je dit niet, dan zal je op een bepaald moment moeten vaststellen dat jouw bedrijf hopeloos achterop hinkt. Die achterstand haal je niet zomaar in. Het is dus in het belang van jouw onderneming om de trein van de cloud-omgeving nu niet te missen!

Als je van plan bent om ook binnen jouw onderneming te gaan werken met een cloud, dan komt het er eveneens op aan om de juiste keuze te maken zodat je later niet met problemen wordt geconfronteerd die makkelijk te vermijden waren.

Hulp nodig?

Als je twijfelt of je de juiste expertise in huis hebt om te starten met een eigen cloudvorm (public, private en hybride cloud) of je wenst een tweede opinie bij deze toch wel ingrijpende verandering binnen je onderneming, doe dan steeds een beroep op professionals.

Makkelijker gezegd dan gedaan, horen we je al denken. Wist je echter dat je op het internet platformen kan vinden waarop jij jouw opdracht kan formuleren? Neem eens een kijkje op VindICTbedrijf.nl en laat er je opdracht achter. Dit platform zorgt ervoor dat jij in contact komt met een professioneel ICT-bedrijf dat jouw wensen in de praktijk brengt.

Het is zelfs mogelijk om offertes aan te vragen bij verschillende ICT-bedrijven die jouw opdracht tot een goed einde kunnen brengen. Zo kan je in alle rust de mogelijke opties vergelijken en die partner selecteren die het beste aan jouw vereisten voldoet. Dit alles geheel vrijblijvend en betrouwbaar.

 

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl draait het salestraject deels om, de opdrachtgever kan nu zelf gericht zoeken. En dit heeft ons al een mooie lead opgeleverd

Magna Cura Automatisering

  • Patrick Bos
  • Sales Executive

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
665
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten