eReM Elektrotechnici

Door Jack - Geplaatst op 25 januari 2017

Magna Cura heeft een draadloos netwerk gerealiseerd bij bij eReM!

We hadden een heel eenvoudig wifi-netwerk op de bedrijfslocatie, dat bestond uit twee access points, die toegang verleenden tot het internet. Een van de problemen hiermee was, dat ingelogde gebruikers ook meteen toegang hadden tot het interne netwerk van de organisatie. Voor wat betreft de eigen werknemers was dat niet zo problematisch, maar ook klanten en andere bezoekers die gebruik maakten van de internetverbinding konden zo bij de servers van het bedrijf en dat was niet wenselijk. Daarnaast zagen we het gebruik van smartphones, tablets en laptops van het personeel op het netwerk enorm toenemen. Een gevolg hiervan was dat de zakelijke laptops soms niet meer konden aanmelden op het netwerk, omdat alle adressen al vergeven waren. Het personeel kon door de drukte op het netwerk niet meer goed zijn werkzaamheden uitvoeren, dus daar moest snel een oplossing voor worden gevonden. Ook het bereik van de twee access points was onvoldoende. Personeel dat rondliep door de zes grote productiehallen en de tien kantoorruimtes had last van langzame en slechte verbindingen.

We wilden 100% wifi-toegang voor het hele terrein, geen concessies in snelheid en bereik en een bedrijfsnetwerk dat gescheiden was van het gastennetwerk.

Een geslaagde implementatie, over het resultaat zijn we bijzonder tevreden. We hebben nu overal op het terrein 100% bereik en volledige snelheid. “We hebben twee gescheiden netwerken, één voor de gasten en één voor intern gebruik, dus onze bezoekers kunnen niet meer per ongeluk op onze servers terecht komen. Wij zijn erg blij met het resultaat. IT wordt steeds belangrijker in alles wat we doen en omdat we voortdurend op de computer werken is het belangrijk dat we overal internettoegang hebben. We werken de laatste jaren steeds meer met laptops en nu is het veel eenvoudiger geworden om je laptop even mee te nemen naar de productiehallen.

Terug naar overzicht

Reacties zijn gesloten.

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl draait het salestraject deels om, de opdrachtgever kan nu zelf gericht zoeken. En dit heeft ons al een mooie lead opgeleverd

Magna Cura Automatisering

  • Patrick Bos
  • Sales Executive

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
666
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten