Gemeente Schagen

Door Jack - Geplaatst op 25 januari 2017

De gemeente Schagen is ontstaan na een fusie van verschillende gemeentes in de Kop van Noord-Holland op 1 januari 2013 (Schagen, Zijpe en Harenkarspel). Na deze fusie is een project gestart om de ICT te verbeteren, zodat medewerkers altijd, overal en op elke device kunnen werken. Onderdeel van deze verandering waren een Virtual Desktop Infrastructure en een complete mailmigratie van Groupwise naar Outlook.

Vraagstuk Gemeente Schagen:
De gemeente Schagen deed in 2013 een aanbesteding voor het implementeren van een ICT-infrastructuur die het de medewerkers mogelijk maakt om overal te kunnen werken. Daarnaast wilde de gemeente van de verschillende ICT-structuren die van oudsher bij de oude gemeentes in gebruik waren, één maken.

Zowel op het gebied van technische kennis als prijs kwam XIXO als beste uit de bus. Uiteindelijk is er bij de gemeente Schagen in de afgelopen twee jaar gewerkt aan het ontwerp en de implementatie van VDI en VMware en een complete mailmigratie.

De technische kennis bij de mensen van XIXO is voortreffelijk.
Het is kennis die we niet in huis hebben, dus we leunen graag op hen.

‘In een heel kort tijdsbestek heeft XIXO ervoor gezorgd dat wij nu beschikken over VDI, dat we werken met VMware en dat de mailmigratie is voltooid. Bij XIXO schakelen ze snel, ze hebben de kennis en kunde in huis. Als je belt, heb je meteen contact met de juiste persoon. We zien ze dan ook als een prettige en betrouwbare partner. Het is prettig als je iemand hebt als Jan, die alles kan oppakken.’

Op dit moment werken alle medewerkers bij de gemeente Schagen in een ICT-omgeving die efficiënt, effectief en plaatsonafhankelijk is. Dat betekent dat we kunnen werken op elke locatie van de gemeente, maar ook bijvoorbeeld thuis. Documenten en programma’s zijn te gebruiken op elk tijdstip en waar ook ter wereld. Daarnaast werken alle afdelingen binnen de gemeente nu met één mailprogramma: Microsoft Outlook. Om iedereen goed en snel te kunnen laten werken, hebben verschillende medewerkers opleidingen gevolgd, verzorgd door XIXO om te leren werken met bijvoorbeeld het nieuwe mailprogramma.

Terug naar overzicht

Reacties zijn gesloten.

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl draait het salestraject deels om, de opdrachtgever kan nu zelf gericht zoeken. En dit heeft ons al een mooie lead opgeleverd

Magna Cura Automatisering

  • Patrick Bos
  • Sales Executive

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
674
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten