Nieuwe server aanschaffen of migreren naar de Cloud?

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 16 februari 2017
Nieuwe server aanschaffen of migreren naar de Cloud?

Heb je nog een paar fysieke servers staan ouder dan vier jaar? Je weet ergens dat het tijd is voor vervanging. De crisis is net voorbij dus misschien wordt het eens tijd om na te gaan denken over vervanging. Maar wat ga je doen, een nieuwe server aanschaffen of is dit het moment om te migreren naar de Cloud?

Gratis Cloud oplossingen

Ongeacht de grootte van je organisatie, er is voor ieder bedrijf voldoende aanbod op het gebied van Cloud oplossingen. Voor een starter, ZZP-er of een bedrijf met minder dan 10 werkplekken is het echt eenvoudig om over te stappen naar de Cloud. Er zijn zelfs gratis oplossingen te verkrijgen. Heb je tussen de 10 en 150 werkplekken kom je voor andere keuzes te staan.

Vertrouwde ‘small business server’

De fysieke (on premise ) server heeft jarenlang best goed voor je gewerkt. Met wat risico bleef deze rustig een jaar of zeven draaien. Hij stond lekker vertrouwd in de server ruimte, als er wat mankeerde zette je hem even uit en aan en hij deed het weer. Naarmate de server ouder werd, gingen de kosten van onderhoud wel steeds meer omhoog, ondanks dat wilde je toch nog niet vervangen. Laat staan verhuizen naar de Cloud, dan kan je hem niet meer even zelf aan en uitzetten.

Wat ons betreft is een fysieke server vooral een noodzaak bij organisaties die werken met 3D calculatie pakketten zoals Autocad. En bij organisaties waar met software gewerkt wordt om video’s te bewerken.

Voordelen van een server uit de Cloud:

  • Beperkte investering in Hard- en software
  • Je betaalt alleen voor wat je gebruikt
  • Garantie op beschikbaarheid en continuïteit

Nadelen

  • Afhankelijk van een goede internetverbinding
  • Maak je gebruik van grafische applicaties dan is de Cloud minder geschikt
  • Staat je data bij aanbieders in America verdiep je dan even in de Patriot Act.

Uiteindelijk speelt de prijs nog steeds een zeer grote rol bij de beslissing om wel of niet over te stappen. Het advies in deze is dan ook om de exacte verschillen in prijs door te berekenen. Denk hierbij aan onderhoud, licentie- en beveiligingskosten in het geval van een fysieke server. Wij vragen ons wel af of je deze kosten af kunt zetten tegen de voordelen die een Cloud server met zich mee brengt. Voordelen die moeilijk in geld uit zijn te drukken. Schaalbaarheid en beschikbaarheid bijvoorbeeld.

Dus overstappen naar de Cloud of toch niet?

Nederland telt meer dan 60 duizend ICT-bedrijven ieder met zijn eigen specialisatie. Cloud is een categorie waarin veel ICT-bedrijven gespecialiseerd zijn. Sta je als organisatie voor de keuze om een nieuwe server aan te schaffen of om over te stappen naar de Cloud? Zorg er dan voor dat je een goed advies krijgt wat voor jou organisatie het beste is. Bekijk de profielen van gespecialiseerde ICT-bedrijven op VindICTbedrijf selecteer er drie en plaats gratis je ICT-opdracht. Wij zorgen ervoor dat de ICT-bedrijven binnen 48 uur contact opnemen.

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

Het onafhankelijke platform VindICTbedrijf.nl blijkt voor ons zeer succesvol om zo aan goed gekwalificeerde leads te komen.

DataByte

  • Peter Bijker
  • Commercieel directeur

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
670
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten