Succesverhaal: Flatfield en Databyte

Door Jack - Geplaatst op 24 januari 2017

“Succesvolle cloudmigratie met Databyte”

In februari 2016 zocht Jeroen Verbeek, ICT coördinator bij Flatfield contact met VindICTMatch. Dit was niet de eerste keer. Net begonnen voor Flatfield en nieuw in die regio was hij op zoek naar een ICT-leverancier waar hij hardware en software licenties kon bestellen. Toen al gaf hij aan dat er bij Flatfield nog wel meer stond te gebeuren op het gebied van ICT. En zo geschiede.

Flatfield

Met in totaal 45 medewerkers, waarvan 29 op het hoofdkantoor in Tiel, levert Flatfield, printplaten (PCB’s) aan industriële bedrijven en de automotive-branche. Flatfield heeft vestigingen in Nederland, China, Hong Kong en Duitsland. “De klanten van Flatfield vinden we verspreid over heel Europa en we verwachten op korte termijn zaken te kunnen gaan doen in de Verenigde Staten”, vertelt Albert Van Der Wijk, CEO van Flatfield.

“Voor Flatfield is het belangrijk dat alle medewerkers in dezelfde applicaties kunnen werken”

In de oude situatie hadden ze bij Flatfield de beschikking over één serverruimte, met daarin alle servers en een externe backup. In het kader van een uitgebreide risicoanalyse kwam de IT-afdeling tot de conclusie dat bij eventuele grote calamiteiten de “time to recovery” (RTO) te lang was. “In geval van brand zouden we ongeveer twee dagen nodig hebben gehad om weer volledig operationeel te zijn”, vult Van Der Wijk aan. En met vestigingen en klanten over de hele wereld is het voor Flatfield van belang dat alle medewerkers uniform kunnen werken op een eenvoudige, snelle en gebruikersonafhankelijke manier. Liefst ook nog ongeacht welk besturingssysteem.

Met bemiddeling van VindICTMatch in contact met Databyte

“Het was vooraf niet gezegd dat Cloud de oplossing zou zijn, maar dit had wel onze interesse”, vertelt Verbeek. We hebben een projectomschrijving gemaakt voor een migratie naar de Cloud en deze op ICTpartnergezocht geplaatst. Vervolgens kon ik zelf ICT-partners selecteren die mogelijk aan konden sluiten bij onze wensen. Drie ICT-partners hebben gereageerd, één deed dit door direct een offerte te sturen de andere twee zijn op gesprek gekomen voor een kennismaking.

“De pro-actieve houding van Databyte was vanaf het eerste gesprek aanwezig tot onze tevredenheid. Na een grondige inventarisatie, ontvingen we al snel een rapport met bevindingen en verbeterpunten, waar men direct mee aan de slag is gegaan en die de continuïteit van de bedrijfsprocessen beter kon garanderen. “Daarbij sloot het voorstel zeer goed aan op de uniformiteit, gebruikers- en besturingssysteem onafhankelijke manier waarop Flatfield wilde werken”, gaat Verbeek verder.

“Bedrijfscontinuïteit”

Inmiddels heeft Databyte, de oude ICT-omgeving van Flatfield gemigreerd naar een cloud-omgeving. Voor Van Der Wijk was het vooral belangrijk dat alle medewerkers tevreden zouden zijn. “Eerder is het project niet afgerond”, was zijn stelling. En dit is het geval. “Het werken in de Cloud bevalt zeer goed en de Cloud is geaccepteerd door de medewerkers. De testfases zijn hier van cruciaal belang geweest in het traject” geeft Verbeek aan.

Als we aan Jeroen vragen wat nu het succes van deze migratie is geweest, wijdt hij dit met name aan de communicatie met Databyte. “Doordat we iedere week even met elkaar om de tafel gingen om de vorderingen in het projectplan te bespreken, hebben we veel mogelijke knelpunten kunnen voorkomen”.

De migratie naar de Cloud heeft er niet alleen voor gezorgd dat de bedrijfscontinuïteit beter is gewaarborgd voor Flatfield. De samenwerking met Databyte heeft er ook voor gezorgd dat kleine issues snel opgelost worden, doordat de helpdesk goed en snel te bereiken is. Door de servermigratie naar de Cloud zijn de prestaties ook verhoogd, tot tevredenheid van iedereen.

Terug naar overzicht

Reacties zijn gesloten.

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl is een mooie tool voor onze sales om in contact te komen met potentiële klanten.

Aumatics B.V.

  • Ed van Puffelen
  • Directeur

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
675
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten