Tips: Tablets voor zakelijk gebruik steeds populairder

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 2 maart 2017
Tips: Tablets voor zakelijk gebruik steeds populairder

Nagenoeg ieder huishouden heeft er wel een in huis, soms wel twee of drie. Volgens onderzoek van Telecompaper had in 2016, 68% van de Nederlandse huishoudens minimaal een Tablet in huis. Tablets zijn populaire mobiele devices, die steeds populairder worden in het zakelijk gebruik. Steeds vaker gebeurd het dat er bij een vervangingstraject niet alleen maar gekeken wordt naar laptops, maar dat er vergeleken wordt met tablets. In de zorg sector waar verpleegkundigen veel mobiel werken en snel het elektronisch patiënten dossier (EPD) moeten benaderen maakt men veel gebruik hiervan. Of in het onderwijs met als beste voorbeeld het tabletonderwijs.

Hoe kies je als organisatie nu voor een Tablet:

Een tablet is voor veel gebruikers een ‘gadget’ een ‘wannahave’ waarbij Apple vooral goed scoort. Als organisatie dien je natuurlijk verder te kijken dan het uiterlijk van een tablet. Zeker als het gaat om het veilig en nauwkeurig kunnen verwerken van patiënt gegevens in een zorginstelling bijvoorbeeld.

De best passende tablet is anders voor iedere organisatie en het kiezen hiervan is –gezien het ruime aanbod – niet eenvoudig. Een aantal tips helpt een keuze te maken:

Tips voor het kiezen van een zakelijke tablet

1. Het formaat
Tablets zijn er in verschillende formaten en soorten. Je hebt ze in hand-formaat (7-inch), welke makkelijk te bedienen zijn. Waar ze op kunnen lopen tot het formaat van een A4 (papier). Dit formaat is goed wanneer men productief wil zijn met behulp van de tablet voor het tonen van presentaties en video’s aan collega’s en klanten. Verder zijn schermgroottes van 8 en 10 inch gebruikelijk.

2. iOS, Android of toch Windows
Het besturingssysteem, waar kies je voor? Je hebt bij een tablet keuze uit meerdere besturingssystemen. Sommige draaien op Google’s Android, andere op iOS van Apple en een kleiner aantal op Windows. Windows tablets synchroniseren doorgaans beter met een Windows-systeem. En Windows is voor vele gebruikers nog altijd lekker vertrouwd wat weer goed is voor de productiviteit. Voor Apple gebruikers geldt dit natuurlijk voor hun iPad. Krijg een Apple freak maar eens negatief over iOS. Logisch dat Android van Google weer lekkerder werkt met applicaties van Google. Waarvan er inmiddels veel zijn en waar goed zakelijk mee gewerkt kan worden.

3. Bereikbaar – 3G/4G of wifi-only
Om overal bereikbaar te zijn, toegang te hebben tot bedrijfsdocumenten en -applicaties moet er een goede internet verbinding zijn. Nagenoeg alle tablets zijn voorzien van WiFi, of een 3G of 4G verbinding. Als er geen WiFi verbinding mogelijk is dan biedt 3G of 4G uitkomst, met een simkaart ben je altijd ‘connected’. Ben je echt afhankelijk van een goede verbinding is het zaak een tablet te kiezen met WiFi, 3G en 4G.

4. Randapparatuur
Een toetsenbordje, een accu of een standaard. Een paar voorbeelden van wat randapparatuur die de productiviteit van de tablet kunnen verhogen. Uiteindelijk gaat het erom dat men goed (en veel) kan werken.

Aanschaf tablets

Sta je voor de keuze om nieuwe Hardware aan te schaffen? En is het een serieuze optie om over te stappen op tablets? Laat je goed informeren en adviseren door een ICT-bedrijf. We hebben hier wat eenvoudige tips gegeven waar op te letten. Zodra medewerkers gebruik maken van tablets voor het benaderen van bijvoorbeeld bedrijf applicaties wordt Security erg belangrijk. Maakt men hier privé ook gebruik van? En wat mag men dan allemaal op de tablet van ‘de zaak’? Hier komt het internetprotocol weer om de hoek kijken.

Plaats gratis je ICT-opdracht op VindICTbedrijf.nl en ontvang offertes van de beste ICT-bedrijven.

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

Met behulp van VindICTbedrijf.nl zijn we snel en makkelijk in contact gekomen met meerdere ICT-bedrijven

OutdoorXL

  • Sjors Rijkee
  • Webdeveloper

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
669
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten