Virus verwijderen van je computer

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 25 mei 2017
virus verwijderen van je computer

Help, mijn computer is besmet met een virus!

Een virus op je laptop of PC: voor elke computergebruiker is dit een horrorscenario. Helaas krijgt iedereen er toch vroeg of laat mee te maken en zorgt dit voor heel wat kopzorgen. Een virus verwijderen van je computer is vaak niet makkelijk en kost soms veel tijd. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om virussen te bestrijden en in deze strijd kan je ook rekenen op VindICTbedrijf.nl.

Wat is een virus en wat doet het?

Een computervirus is schadelijke software (malware) dat op je computer bestanden besmet. Ze kunnen op verschillende manieren op je computer terechtkomen: via mailbijlage, bezoek aan websites, USB-sticks of andere geheugendragers, delen van bestanden, gebruik van besmette software,… In sommige gevallen zorgen virussen er enkel voor dat je last hebt van een trage computer of traag internet, door schijfruimte in beslag te nemen. Zwaardere virussen kunnen echter meer schade aanrichten: wissen van bestanden, diefstal van gegevens (zoals wachtwoorden en bankgegevens), versturen van spam-mail naar uw contactpersonen of totaal verlies van controle over uw eigen computer. Het spreekt dus voor zich dat een virus op je PC te vermijden valt of zo snel mogelijk moet bestreden worden. Een virus verwijderen van je computer is niet voor iedereen iets dat ze zelf op kunnen lossen.

Virussen op je PC vermijden

Een virus komt niet vanzelf op je computer terecht. Zelfs al ben je nog zo voorzichtig, het openen van één besmette bijlage of een bezoek aan een met malware besmette website, kan er al voor zorgen dat een virus de weg naar je computer gevonden heeft. De installatie van een goed antivirusprogramma is alvast een goed begin, maar zal je computer nooit voor 100% kunnen beschermen. Elke dag worden nieuwe computervirussen ontwikkeld die nog niet kunnen gedetecteerd worden door de antivirusprogramma’s. Naast bekende betalende antivirussoftware, zoals Norton of Kaspersky, zijn er ook heel wat degelijke gratis programma’s op de markt zoals Avira Free AntivirusAvast Free Antivirus of AVG Antivirus Free. Een goed antivirusprogramma zal een melding geven als je computer een eerste keer in aanraking komt met een virus. Je kan de software dan opdracht geven om een virus verwijderen van je computer. Je goed informeren en eventueel uitproberen (veel programma’s bieden free trials aan) is hier de boodschap! Verder is het ook steeds belangrijk je belangrijkste gegevens en programma’s te beschermen. Een regelmatige backup van je belangrijkste gegevens zorgt alvast voor heel wat minder kopzorgen, mocht je computer toch besmet raken. Voor je programma’s is het een aanrader om installatie-cd’s goed te bewaren zodat je steeds je PC weer snel opnieuw kan installeren na een probleem.

Ik geraak niet van mijn virus af!

Vaak slaagt je antivirusprogramma er niet in het virus verwijderen van je computer. In dat geval zijn er nog een aantal mogelijkheden om verdere stappen te ondernemen.
Onbekende software verwijderen via Windows configuratiescherm: Onder “programma’s en onderdelen” kan je op zoek gaan naar onbekende of verdachte programma’s. Hier kan je ze dan ook proberen verwijderen.
Gebruik van bijkomende beveiligingssoftware zoals MalwareBytes of HitmanPro: Dergelijke programma’s kunnen er wel voor zorgen dat je een trage computer of traag internet hebt. Je gebruikt ze dan ook best pas vanaf je echt met een probleem te maken krijgt.
Verwijderen van Adware: als je hinder ondervindt van steeds terugkerende advertenties of toolbars als je op het internet surft, is er allicht Adware aan het werk op je computer. Veel antivirusprogramma’s laten adware soms ongemoeid, dus in dat geval is het nodig gebruik te maken van bijkomende anti-adware software zoals AdwCleaner.
Harde schijf formatteren en al je software opnieuw installeren: Als het echt niet lukt om een virus te verwijderen kan je nog de harde schijf van je computer formatteren en daarna al je software opnieuw installeren. Zorg er dan wel eerst voor dat je een back-up maakt van al je gegevens! Dit is uiteraard een drastische oplossing, maar in sommige gevallen is het de enige manier om van hardnekkige virussen af te raken.

Hulp nodig: vind een ICT-bedrijf!

Uiteraard is een virus verwijderen niet voor iedereen een dagelijks klusje. Bij gebrek aan de nodige kennis kan je het probleem vaak nog erger maken door op de verkeerde manier te werk te gaan. In veel gevallen is het dus raadzaam dit delicaat werk over te laten aan professionals die hierin gespecialiseerd zijn. Om een ICT-bedrijf te vinden dat je hierbij kan helpen, plaats je vrijblijvend een opdracht op VindICTbedrijf.nl. Binnen 48u zullen betrouwbare ICT-bedrijven, gespecialiseerd in verwijderen van virussen, contact met je opnemen. Je bespaart dus tijd en geld door op deze manier snel en efficiënt op zoek te gaan naar gespecialiseerde hulp. Als resultaat krijg je steeds een transparante en overzichtelijke vergelijking van het aanbod. Zowel particulieren als bedrijven kunnen zo snel de geschikte hulp vinden om virussen te verwijderen en computers terug gebruiksklaar te maken. Probeer het vandaag nog!

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl draait het salestraject deels om, de opdrachtgever kan nu zelf gericht zoeken. En dit heeft ons al een mooie lead opgeleverd

Magna Cura Automatisering

  • Patrick Bos
  • Sales Executive

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
666
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten