Wel of niet naar de Cloud migereren?

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 2 februari 2017
cloud

De Cloud staat eigenlijk voor ‘Internet’ – dat al sinds zijn beginjaren voorgesteld werd als een wolk – en representeert een database waarin zich informatie bevindt. Deze informatie wordt gekenmerkt door een grote beschikbaarheid: gegevens en programma’s worden immers verspreid over verschillende servers. Beroep doen op de Cloud is een goede manier om data beter te beheren en dus meer controle te hebben. Er zijn enkele voordelen maar ook enkele nadelen, en begeleiding van een professionele ICT-bedrijf is is wat ons betreft een ‘must’.

Enkele voordelen

Met een CLoud-omgeving is het eenvoudig om de capaciteit van informatie te vergroten: er kan dus veel meer data opgeslagen worden. Daarbij wordt er bij het gebruik van de Cloud enkel betaald voor de ruimte die je effectief gebruikt (pay per user). Ook liggen de kosten van Hard -en software op voorhand vast, waardoor u gespaard blijft van onaangename verrassingen.

Daarbovenop kan er heel wat bespaard worden dankzij de Cloud: programma’s worden immers automatisch geupdate, wat scheelt op het vlak van beheerskosten, en er hoeft minder geïnvesteerd te worden in Hardware. Tenslotte is er weinig technische kennis nodig om van de Cloud gebruik te kunnen maken en kan iedereen ze dus gebruiken, hierbij gaan we er wel vanuit dat je een goede ICT-beheerder hebt.

Enkele nadelen

De overgang naar een Cloud-opzet brengt echter ook enkele nadelen met zich mee, en een vakkundige begeleiding is dan ook belangrijk. Zo kost de overgang naar de Cloud heel wat tijd en wordt die vaak gekenmerkt door problemen met Software. Daarbij moeten bestaande Hardware en Software vervroegd afgeschreven worden en zijn de contracten omtrent de Cloud ingewikkelder. Tenslotte is de informatie in de Cloud kwetsbaarder voor derde partijen: de beschikbaarheid van de data is immers wijdverspreid. Een ICT-bedrijf kan u echter helpen om moeilijkheden te overwinnen en de overgang naar de Cloud succesvol te laten verlopen. En kan je alles uitleggen over waar jullie data komt te staan en welke maatregelen er zijn getroffen op het gebied van Security.

Een ICT-bedrijf voor een kwalitatieve overgang naar de Cloud

Is ‘groei’ dit jaar een van de speerpunten binnen jouw organisatie en dient ICT hierbij te ondersteunen? Een transitie naar de Cloud, zo hier zomaar eens aan bij kunnen dragen. Wil je echt een goed antwoord op deze vraag dan is het ons advies om in gesprek te raken met ICT-bedrijven met kennis en ervaring op het gebied van Cloud. Ga hier direct op zoek naar ICT-bedrijven. Met onze slimme filters kun je ook nog eens selecteren op branche, bedrijfsgrootte, ISO-certficeringen en nog veel meer.

 

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

Via VindICTbedrijf.nlhebben we een ICT-bedrijf gevonden met wie we aan het voorbereiden zijn op een migratie naar de Cloud.

Flatfield

  • Jeroen Verbeek
  • ICT coordinator

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
666
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten