Maak je WiFi-netwerk veiliger én productiever!

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 6 maart 2017
Maak je WiFi-netwerk veiliger én productiever!

Een effectieve kantooromgeving kan tegenwoordig niet zonder WLAN, immers staat vrijwel elk apparaat tegenwoordig in verbinding met internet. Alles per kabel aansluiten is niet meer te doen, een draadloze oplossing in de vorm van WiFi is vaak het enige alternatief. Dit geldt nog meer voor kantoren met flexplekken. Zonder goed functionerend WiFi-netwerk kun je flexwerken wel vergeten.

Toch komt het nog vaak voor dat een WLAN-omgeving niet goed functioneert. Dit kan ten koste gaan van de productiviteit en effectiviteit van je team en kan zich ontpoppen als grote kostenpost. Volkomen onnodig: vaak kun je met enkele simpele ingrepen je WiFi-netwerk sneller, veiliger en beter toegankelijk maken. Hieronder enkele tips om het maximale uit je netwerk te halen.

Optimaliseer het bereik

Een WiFi-netwerk is pas effectief, als deze overal beschikbaar is. Om de dekking volledig te krijgen is een goede verdeling van access points nodig. Vaak gaat het niet alleen om het ‘aantal’ access points, maar voldoet het al om het huidige aantal access points slimmer in te zetten. Een ICT-specialist heeft dit snel geregeld. Met slimme meet-apparatuur kan de dekking snel bepaald worden en aan de hand hiervan een goed advies gegeven worden.

Het zou ook zomaar kunnen zijn dat netwerken elkaar storen waardoor er problemen ontstaan. Gevolg: de diverse netwerken zijn slecht toegankelijk. Dit kan eenvoudig worden opgelost door de netwerken op verschillende kanalen te zetten. Bij complexe netwerken kun je dit beter overlaten aan een ICT-bedrijf buiten het optimaliseren kan hij dergelijke zaken ook op afstand beheren, waardoor toekomstige problemen sneller opgelost kunnen worden.

Maak een splitsing in netwerken

Een WiFi-netwerk is meer dan alleen internettoegang. Via een draadloos netwerk worden ook intern bestanden en apparaten gedeeld. Omdat het onwenselijk is dat iedereen hier zomaar toegang toe heeft, kan een draadloos netwerk worden gesplitst in verschillende omgevingen, met ieder haar eigen beveiliging en eigen gedeelde gegevens, of juist een beperking daarvan. Zo komt men steeds vaker zogenoemde ‘guest networks’ tegen. Deze omgeving is speciaal voor bezoekers: ze biedt toegang tot internet maar in geen geval tot interne gegevens of bijvoorbeeld de printer (ervan uitgaande dat dit goed geïnstalleerd is). Voor werknemers is een omgeving beschikbaar die wél de mogelijkheid geeft tot printen en gedeelde documenten te raadplegen. Daarnaast kan het in sommige gevallen wenselijk zijn, voor specifieke afdelingen aparte verbindingen op te zetten, met bijvoorbeeld een hogere mate van Security.

Zorg voor uitstekende beveiliging

Last but not least: de beveiliging van een WiFi-netwerk is misschien wel het belangrijkste. Een scherp afgestelde firewall en geüpdate anti-virusscanner vormen hiervoor de basis. Maar voorkomen is beter dan genezen. Raadzaam is bijvoorbeeld, om voor het gastennetwerk de downloadfunctie geheel te blokkeren. En om gevoelige informatie binnenshuis te houden, kun je specifieke netwerken alleen toegankelijk maken voor apparaten met een certificaat. Voor het algemene netwerk geldt: periodiek het wachtwoord wijzigen verkleint de kans dat onbevoegden onverhoopt kunnen inloggen.

WiFi-netwerk optimaliseren?

Benieuwd naar de mogelijkheden om het WiFi-netwerk op jouw kantoor te verbeteren? Voor WLAN-omgevingen geldt, dat een kleine investering enorm resultaat kan bieden! Plaats gratis en vrijblijvend je ICT-opdracht op VindICTbedrijf.nl wij zorgen ervoor dat de beste ICT-bedrijven contact opnemen voor het maken van een afspraak of voor het aanleveren van een offerte.

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl had ik veel eerder tegen moeten komen, handige tool die Livable BV inmiddels geholpen heeft aan een ICT-bedrijf met wie ik prettig samenwerk.

Livable BV

  • Maurice van Gemerden
  • Co-owner

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
670
ICT-bedrijven
169
Reviews
9256
Opdrachten