WiFi toegevoegd aan de piramide van Maslow

Door VindICTbedrijf.nl - Geplaatst op 23 februari 2017
WiFi toegevoegd aan de piramide van Maslow

Wikipedia beschrijft de piramide van Maslow als volgt: “de piramide van Maslow is een aan Abraham Maslow toegeschreven ordening van behoeftes, op basis van zijn in 1943 gepubliceerde motivatie-theorie. Maslow rangschikte de volgens hem universele behoeften van de mens in deze hiërarchie. Lichamelijke behoefte, behoefte aan veiligheid en zekerheid, behoefte aan sociaal contact, aan waardering en erkenning en tot slot behoefte aan zelfontplooiing. Dat waren tot voor kort de belangrijkste behoeftes, want als dit model opnieuw gemaakt zou worden zou WiFi toegevoegd mogen worden aan de piramide van Maslow.

Denk ervan wat je wilt, maar je kan toch rustig zeggen dat WiFi inmiddels tot de eerste levensbehoefte hoort van de mens. Het eerste wat men vraagt bij binnenkomst, nadat men elkaar heeft begroet is: ‘kan ik gebruik maken van het WiFi?’. Een beetje organisatie heeft dit goed geregeld natuurlijk, door het scheiden van het kantoor netwerk van het gastennetwerk. Dit is niet voldoende.

De vernieuwde piramide van Maslow circuleert al enige tijd op het internet, hier is te zien dat WiFi is toegevoegd. Het is een ludieke toevoeging, alhoewel, als er geen WiFi in het restaurant is kiezen we er misschien wel voor om dan maar wat later en elders de lichamelijke behoefte te stillen.

Zo snel mogelijk online zijn

Zodra het vliegtuig geland is willen we als eerste zien of er WiFi netwerken beschikbaar zijn. Liefst die van de luchthaven, als die niet beschikbaar is, dan maar het eerste de beste is openbare netwerk. Aangekomen bij het hotel herhaalt zich dezelfde routine. We willen gewoon WiFi, overal waar we komen. En worden ook steeds beter tegemoet gekomen aan de ze behoefte. Tot zover niets nieuws onder de zon.

Is er gevaar?

Het onwillekeurig verbinding maken met openbaar WiFi netwerk neemt de nodige risico’s met zich mee. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat cybercriminaliteit vaker voorkomt tijdens buitenlandse reizen. Wat we nog vergeten te melden is dat er vaak bedrijfsgevoelige informatie staat op de smartphones van de mensen die verbinden aan openbare netwerken. En het overgrote deel van deze mensen zijn nauwelijks bekend met de gevolgen hiervan, of men weet het en denkt dat zij onaantastbaar zijn.

Hiervoor is het belangrijk om medewerkers bewust te maken van de gevaren van openbare mobiele netwerken.

Wat kunnen medewerkers doen

Cybercriminaliteit is geen mythe ondanks dat het woord eigenlijk nog niet zo lang bestaat. Het neemt drastisch toe en daarom is het een advies om enkel betrouwbare verbindingen te gebruiken. Dit kan via een VPN-oplossing of via het 4G-netwerk van de lokale provider. Binnen en buiten de EU zijn er goede roaming-bundels beschikbaar handig voor op vakantie of op zakenreis.

Wat kun je als bedrijf hier aan doen

Als het goed heb je als organisatie een internetprotocol! En als je het helemaal voor elkaar hebt gaat deze verder dan alleen morele kwesties. Hierin staat ook hoe zaken technisch geregeld moeten zijn. Als er een zakelijk WiFi aangeboden wordt, dan moet het op zijn minst gescheiden zijn van het gasten WiFi. Je wilt niet dat gasten bij je bedrijfsgegevens kunnen komen, of dat een gast jouw netwerk besmet met een virus van zijn device. Als jouw medewerkers in mogen loggen met privé devices op het zakelijke WiFi dan loop je het zelfde risico. Ben je er dan met een gescheiden netwerk? Nee en wel om de reden dat medewerkers met hun zakelijke laptop of smartphone ook weer elders in loggen op openbare netwerken.

Is er bij jullie nog geen Internetprotocol?

Dan wordt het tijd dat deze er wel komt. Nederland telt meer dan 60 duizend ICT-bedrijven, hoe vind je nu een ICT-bedrijf die voldoet aan jouw eisen en jou kan helpen met het opstellen van een passend internet protocol? VindICTbedrijf biedt uitkomst. Plaats gratis je ICT-opdracht en selecteer een ICT-bedrijf bij jou uit de buurt. Wij voegen hier nog twee ICT-bedrijven aan toe die overeenkomen met jou eerste keuze en binnen 48 uur nemen ze contact met je op voor het maken van afspraak of het aanbieden van een offerte.

Terug naar overzicht

Kies je categorie en vul je postcode in om een ICT-bedrijf te vinden

Particulier
Zakelijk
Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking

VindICTbedrijf.nl is een mooie tool voor onze sales om in contact te komen met potentiële klanten.

Aumatics B.V.

  • Ed van Puffelen
  • Directeur

Hoe werkt het?

Kies en vergelijk ICT-bedrijven

Kies en vergelijk

Kies en vergelijk de 3 beste ICT-bedrijven op basis van reviews, specialisaties, partnerstatussen en ISO-certificeringen.

Plaats je ICT-opdracht

Vraag offertes aan

Vraag tot maximaal 3 offertes aan in een paar eenvoudige stappen. Alle grote en kleine ICT-opdrachten kunnen geplaatst worden.

partners-respond

ICT-bedrijven reageren

Maximaal drie ICT-bedrijven reageren binnen 48 uur na het plaatsen van je ICT-opdracht om een offerte te maken.

Voor grote en kleine organisaties
met een ICT-vraagstuk
Bespaar tijd en geld door
snel en efficiënt te zoeken
Een transparante en
overzichtelijke vergelijking
46
ICT-bedrijven
169
Reviews
9262
Opdrachten